Menekül a kérdések elől a dollárbaloldal, miután lebuktak a hazugságaikkal

KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter; DONÁTH Anna, Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, ellenzék, Márki-Zay Péter, Egységben Magyarországért, Városliget
Budapest, 2022. április 4. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester (k) beszédet mond, mellette Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke (j) és Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Azt követően, hogy Rákay Philip világosan bemutatta, hogyan hazudott a teljes baloldal az Amerikából érkező pénzek kapcsán, több kérdést is küldtünk a baloldal vezetőinek, hogy magyarázatot adjanak a hatalmas ellentmondásokra. Nem meglepő módon sem Márki-Zay Péter, sem Karácsony Gergely, sem Gyurcsány Ferenc nem válaszolt. Azt követően, hogy lebuktak a hazugságaikkal, bujkálnak.
Vágólapra másolva!

Rákay Philip vasárnap délután hozta nyilvánosságra azt a videóját, amelyben arról beszélt, a baloldal három dologban is hazudott a kampány során.

Az első az, hogy az amerikai dollárok nem kampányra, hanem kultúraváltásra érkeztek, a második az, hogy csak magyar útlevéllel lehetett adakozni és a harmadik az, hogy mikroadományozók ezrei dobták össze a pénzt.

Egy múlt szerdán nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből az is kiderült, hogy az amerikai Action for Democracy nemcsak Márki-Zay Péter mozgalmának, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) utalt 1,8 milliárd forintot a választási kampány alatt, hanem egymilliárd forintot kapott az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandalap kiadója, és 148 millió forintot a DatAdat, amely az egyesült ellenzék kampányát segítette.

Mélyen hallgat a baloldal a hatalmas botrányról

A dollárbaloldal botrányának újabb részleteivel kapcsolatban megkerestük Márki-Zay Péter, bukott kormányfőjelöltet, Karácsony Gergely főpolgármestert, és a baloldal vezető erejét, a Gyurcsány-pártot is. Többek között arra voltunk kíváncsiak:

  • Mit tudnak az adományozókról?
  • Tudtak-e arról, hogy hazudik Márki-Zay Péter, a miniszterelnök-jelöltjük, amikor mikroadományokról vagy névtelen adományozásról beszélt?
  • Tudnak-e arról, hogy mit kértek az adományozók a több mint hárommilliárd forintért cserébe?

Karácsony Gergelytől azt is megkérdeztük:

  • Mit tud Ön ezekről az adományozókról?
  • Tudta, hogy egy ilyen akció szerveződik a tengerentúlon?
  • Mennyit adtak, ha adtak az Ön előválasztási kampányára?

Az érintettek cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak, amint ezt megteszik, cikkünket frissítjük.

A baloldal mélyen hallgat a legújabb botrányról Forrás: MTI

Guruló dollárok: az amerikaiak a baloldalon keresztül akartak befolyást szerezni Magyarországon

Fontos hangsúlyozni, hogy már az önmagában aggályos, amikor belföldi politikai szereplők közéleti célkitűzéseik megvalósítására, illetve kampánytevékenységük finanszírozására külföldi eredetű forrásokat vesznek igénybe, ráadásul többmilliárdos nagyságrendben - minderről Erdős Gergely, a Századvég Intézet elemzője beszélt korábban az Origónak.

A POLITIKÁBAN SINCS „INGYEN EBÉD", A KÜLFÖLDI FINANSZÍROZÓK SAJÁT POLITIKAI ÉS GAZDASÁGI ÉRDEKEIK KÉPVISELETÉT VÁRJÁK EL A BALOLDALI ERŐKTŐL, AKÁR MAGYARORSZÁG KÁRÁRA IS.

Az a körülmény, hogy az Action for Democracy kapcsolatba hozható az amerikai titkosszolgálat egyik fiókszervezetével, még nyilvánvalóbbá teszi, hogy az adományozás valódi célja a hazai belügyekben való külföldi befolyásszerzés, az Egyesült Államok szempontjait prioritásként kezelő magyarországi politikai erők hatalomra juttatása volt - tette hozzá.

Külföldről irányítják a baloldalt? Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyarok ellenszenve a baloldalé

A magyarok álláspontja világos a magyarországi választási kampányok külföldi finanszírozásáról. Ahogy a Századvég szeptemberi közvélemény-kutatása rávilágított, a megkérdezettek közel kétharmada (62 százaléka) elfogadhatatlannak tartja, hogy magyar pártok és politikusok – közvetlenül vagy közvetve – külföldről, külföldi gazdasági vagy politikai szervezetektől, illetve milliárdosoktól jelentős kampánytámogatást fogadjanak el. Megállapítható tehát, hogy visszafelé sült el a baloldal politikai csodafegyvere: a „guruló dollárok" választási győzelem helyett a magyarok ellenszenvét váltották ki.