Szenzáció: a Fradiba tart a katari focivébé egyik nagy felfedezettje

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Dél-Korea - Ghána, H csoport, mérkőzés, Education City Stadion, 2022. 11. 28.
AL RAYYAN, QATAR - NOVEMBER 28: Guesung Cho of Korea Republic scores their team's second goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group H match between Korea Republic and Ghana at Education City Stadium on November 28, 2022 in Al Rayyan, Qatar. (Photo by Alex Grimm/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros leigazolhatja a katari focivébén két gólt is szerző dél-koreai támadót, Cso Ku Szungot. A magyar klub sportigazgatójának, Hajnal Tamásnak egy korábbi csapattársa beszélt erről egy koreai rádióban.
Vágólapra másolva!

I Jongphjo, korábbi válogatott játékos arról beszélt

a helyi CBS-nek, hogy az Uruguay elleni első meccs után egy nagyon jó európai csapat sportigazgatója kereste meg Cso Ku Szungról érdeklődve

- számolt be az ulloi129.hu.

Cso Ku Szung kétszer is eredményes volt Ghána ellen Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Grimm

I Jongphjo hozzátette, hogy az illető a Dortmundban volt csapattára és az iránt érdeklődött, hogy milyen a személyisége, mennyire komoly alkat a támadó. Az egykori játékos szerint Szung már ismert játékos a K-Ligában, aki mindkét lábbal, minden szögből jól lő.

A 24 éves, 188 centi magas Cso Ku Szung 18-szoros válogatott, legutóbb Ghána ellen két gólt szerzett, míg a koreai bajnokságban 2022-ben 26 meccsen 14 gólig és 5 asszisztig jutott.

A német lapok arról értekeztek, hogy a volt dortmundi csapattárs a Borussia sportigazgatója, Sebastian Kehl-e, vagy Hajnal Tamás – ők ketten dolgoznak ebben a beosztásban a 2008-09-es Dortmundból, melynek Jongphjo a tagja volt.

A Fradi szurkolói honlapja úgy tudja, hogy

valóban beszélt vele a Ferencváros, több azonban nem történt.

A Ferencvárossal kapcsolatos hír, hogy Törökországban megint arról cikkeznek, hogy Franck Boli iránt továbbra is érdeklődik a Gaziantep, azonban a korábban emlegetett Sagal már nem tárgya az esetleges üzletnek.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!