Sokan kutyának hiszik ezt a macskát, mutatjuk, hogy miért

maine coon, macska, illusztráció, címlap
A beautiful striped Maine Coon cat is resting lying on the floor in the hallway and looking attentively at the camera.
Vágólapra másolva!
Murphy-t, a Maine Coon-i macskát - aki életkoránál fogva még mindig növésben van - sokan először kutyának, de akadnak olyanok is, akik oroszlánnak hiszik gigantikus mérete miatt - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A házikedvenc tavaly novemberben került a családhoz,

most egy éves és máris 11 kilogramm és 104 centiméter hosszú.

Murphynek nagyon jó az étvágya, így nem is csoda, hogy egy vagyonba kerül az etetése - majdnem 30.000 forintnak megfelelő fontnyi szárazeledelt fogyaszt el havonta.

A család állítása szerint a macska még két évig folyamatosan nőhet, hiszen fajtatársai hároméves korukban érik el végleges méretüket.

Ilyen volt kölyökként Murphy:

- mesélte Sareeta Brewin, az állat gazdája.

Tavaly karácsonykor Murphy több tucat ünnepi fényfüzért és a család iPhone-kábeleit is szétrágta, ezzel mintegy 300 fontnyi (143.000 forint) kárt okozott. Attól tartva, hogy a tavalyi bohóckodás megismétlődik, a karácsonyfa díszeit idén csak az utolsó pillanatban veszik elő.

A képen egy másik maine coon macska Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Remark_Anna/Shutterstock. No use without permission./Remark_Anna

Murphy egyébként nagyon jóban van a család két kutyájával, folyamatosan együtt játszanak.

A háromgyermekes édesanya reméli, hogy macskájuk hamarosan megdönti a cicák méretrekordját, amit jelenleg az Egyesült Államokbeli Nevadában élő Stewie tart 121 centiméteres hosszával.