Rémhírterjesztő sms-ek miatt indított eljárást a rendőrség

ARATÓ Gergely; VARJU László
Budapest, 2019. november 4. Varju László (j) és Arató Gergely, a DK parlamenti képviselői az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Rémhírterjesztő sms-ek miatt indított eljárást a rendőrség. Az üzenetekben az szerepel, hogy az emberek vegyék ki a pénzüket a bankokból. Érdekes módon a dollárbaloldal egyik képviselője, Varju László hasonló címen tart pénteken tájékoztatót. Az üzenetek hasonló körben terjednek, mint az országgyűlési választásokat megelőzően, a dollárbaloldal kampányát támogató sms-dömping idején. Azt az akciót Bajnaiék szervezték.
Vágólapra másolva!

Jelentős mennyiségű sms-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar ügyfelek körében. Az üzenetekkel arra akarják rávenni az embereket, hogy pénzüket, megtakarításaikat minél előbb vegyék ki a pénzintézetekből.

- olvasható az SMS-ben.

Az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni - írta a Magyar Nemzet.

Varju László és a dollárbaloldal áll az újabb rémhírterjesztés mögött? Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Varju László DK-s politikus péntek délután lényegében a most terjedő sms-ekével egybevágó címmel tart majd sajtótájékoztatót,

ami ugyancsak azt a gyanút erősíti, hogy a dollárbaloldal áll az akció mögött.

Lényeges körülmény ezen kívül, hogy az üzenetek hasonló körben terjednek, mint az országgyűlési választásokat megelőzően, a dollárbaloldal kampányát támogató sms-dömping idején.

Emlékezetes, akkor a szolgáltatók és a hatóságok közös vizsgálata megállapította, hogy a telefonos kampányt egy közbeiktatott cégen keresztül a Bajnai Gordon volt kormányfő nevével fémjelzett DatAdat osztrák leánycége rendelte meg, és a művelethez szükséges hatalmas adatbázist is ez a vállalkozás biztosította. Azóta kiderült, hogy a baloldal kampányához szükséges milliárdokat Amerikából küldték és csatornázták az említett DatAdat-cégcsoport felé.

Mivel a mostani sms-eket hasonló kör kapja, nem zárható ki, hogy az akciót most is ugyanannak az illegálisan beszerzett adatbázisnak a segítségével hajtják végre az elkövetők.

Az ügy komolyságát jelzi, hogy a Magyar Nemzet szerint a rendőrség rémhírterjesztés miatt azonnal nyomozást rendelt el.