Megtalálták az olasz szurkolók Ferihegyen az angol bírót, meg akarták verni, a rendőrök menekítették el - videó

TAYLOR, Anthony, Sevilla - Roma, Spanyolország - Olaszország, Sevilla FC, AS Roma, UEFA Európa-liga, döntő, Budapest, Puskás Aréna, 2023. 05. 31.
Budapest, 2023. május 31. Az angol Anthony Taylor játékvezető (j2) és az olasz csapat játékosai a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A budapesti Európa Liga-döntő elvesztése után a csalódott Roma-szurkolók rátámadtak a ferihegyi repülőtéren a hazaigyekvő angol játékvezetőre, Anthony Taylorra.

Sok kritika érte az angol játékvezető teljesítményét a Puskás Arénában rendezett El-döntőben, többek között azért, mert kezezés miatt nem adott meg egy sokak által jogosnak vélt tizenegyest a Romának. A Sevillának ezzel szemben megítélt egy büntetőt, amelyet aztán később visszavont. Taylor a tizenegyesekkel eldőlt meccsen összesen 13 sárga lapot osztott ki a pályán lévő játékosoknak, de az edzői stábtagok közül is többeket figyelmeztetett, például a Roma mesterét, José Mourinhót. A portugál edző hevesen kritizálta az angol ténykedését, sőt még a Puskás Aréna parkolójában is megkereste Taylor játékvezetőt, hogy kifejtse véleményét az ítéleteiről.

José Mourinho cseppet sem volt elégedett az angol játékvezetővel Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Mourinhóhoz hasonlóan az olasz drukkereknek is lett volna néhány keresetlen szavuk a bíróhoz, akit a közösségi médiában megjelent felvételek szerint néhányan kiszúrtak a budapesti repülőtéren. A drukkerek egy csoportja körbevette a 44 éves játékvezetőt, aki a családja társaságában igyekezett haza a magyar fővárosból, majd sértegették, megdobálták és megpróbálták lökdösni, sőt valaki még egy székkel is megpróbálta megdobni, miközben a rendőrség biztonságos helyre kísérte.