Kiderült, hogy tudta megszerezni új csapata Messit

Horizontal FOOTBALL FRIENDLY MATCH
Messi már 102 gólnál jár az argentin válogatottban
Vágólapra másolva!
Egyelőre hivatalos aláírásról nem tudunk és minden részlet sem ismert, de az már biztos, hogy Lionel Messi júliustól az MLS-ben szereplő Inter Miami játékosa lesz.

Lionel Messi szerződéséről és fizetéséről egyelőre keveset tudni, de pár információ természetesen már kiszivárgott. A szerződés hosszával kapcsolatban kétféle verzió van, az egyik szerint két, a másik szerint négy évre ír alá, bár az utóbbi kevésbé tűnik reálisnak, hiszen négy év múlva már 39 éves lesz Messi. Sokan azt sem tartják kizártak, hogy a Miami valamikor kölcsönadja Messit a Barcelonának, ahogy azt sem, hogy 2026-ban, a részben amerikai rendezésű világbajnokságon búcsúzik majd a focitól.

Lionel Messi Amerikában folytatja Forrás: AFP/Juan Mabromata

Arról Messi is nyilatkozott, hogy nem a pénz motiválta, hiszen akkor a szaúdi ajánlatra bólintott volna rá. Arról is beszélt, hogy miért nem ment vissza Barcelonába.

Messi két évet töltött a PSG-nél, itt elvileg évi 40 millió euró körüli összeget keresett. Bajnokok Ligáját ugyan nem tudott nyerni a franciákkal, de az argentin válogatottal világbajnok lett eközben.

Ami a fizetését illeti, arról lehet olvasni, hogy részesedést kap majd az Apple által értékesített MLS Season Pass közvetítési jogaiból és az Adidas is részesedést ad majd neki a profitja növekedéséből.

Az sem zárható ki teljesen, hogy Messi a klubban is tulajdonjogot kap egyesek 35 százalékról írnak,

Eközben Messi egy egymilliárd dolláros szaúdi szerződésre mondhatott nemet, aminek sportszakmai okai is lehetnek, hiszen az MLS jóval magasabban jegyzett bajnokság, miközben a családja sem szívesen költözött volna az arab országba.