Ezzel az egyszerű trükkel megszüntethető a lefolyók bűze

mosogat
Vágólapra másolva!
A rendszeres tisztítás ellenére előfordul, hogy a konyhai mosogatóból rossz szagok jönnek, ilyen esetben a legtöbben valami erős vegyszer után nyúlnak, és azzal próbálják megszüntetni a gyakran bizony elviselhetetlen szagokat. A Mindmegette azonban egy jóval egyszerűbb és költségkímélő megoldással állt elő.
Vágólapra másolva!

A lefolyóból áradó bűznek több oka lehet. Egyrészt nem mindegy, hogy mit öntöttünk a mosogatóba:

a lefolyóba kerülő ételmaradékok egy része ugyanis megtapadhat a csövek falán,

amiben elszaporodhatnak a baktériumok olyan szagot árasztva, amit nemcsak a mosogató fölött, de akár az egész konyhában érzeni lehet, csakúgy, mint amikor dugulás vagy szivárgás van a csövekben.

A rendszeres tisztítás ellenére előfordul, hogy a konyhai mosogatóból rossz szagok jönnek. Fotó / Unsplash

De mit lehet tenni, hogy megszabaduljunk a kellemetlen szagtól? Dugulásnál, szivárgásnál nincs más megoldás, hívni kell szakembert.

De ha "csak" a bomló étel okozza a problémát, próbáljuk ki a következőt: öntsünk egy adag szájvizet a lefolyóba, hagyjuk állni 30 percig, majd öblítsük le forró vízzel. A mosogatónk friss illatot fog árasztani.

Gondoljuk csak végig: a szájvíz elpusztítja, illetve megakadályozza a rossz leheletet okozó baktériumok elszaporodását. Azokét a baktériumokét, amelyek az elfogyasztott étellel kerülnek a fogak közé – így miért ne lenne hatásos a mosogatóba kerülő ételmaradékok okozta bűz ellen?

Egy kupaknyi szájvíz elpusztítja a lefolyóban felgyülemlett baktériumokat és megszünteti a rossz szagokat.