Több utas is megijedt egy felirat miatt egy londoni reptér közelében

The sun sets over grounded aircraft at London's Gatwick Airport in southern England, on April 15, 2010. Hundreds of flights worldwide were cancelled 

A világ legrosszabb repterei
19. London Gatwick Airport
Vágólapra másolva!
A BBC News számolt be róla, hogy még heteken át, az angliai repülőtérre érkező utasok tízezreit zavarhatja össze egy YouTube blogger átverése, aki egy hatalmas lutoni köszöntő felirattal fedett be egy, a London–Gatwick repülőtér mellett fekvő füves területet.
Vágólapra másolva!

Az egyik repülőgéppel érkező azt nyilatkozta, hogy több utas is pánikba esett és összezavarodott, miután a leszálláskor észrevette a Gatwick repülőtér közelében elhelyezett "Üdvözöljük Lutonban" táblát.

A tréfát Max Fosh tervelte ki, és hajtotta végre, aki később ugyan nyilvánosan is kért bocsánatot azoktól, akiket komolyan megijesztett a viccével. A 923 000 követőt számláló bloggernek az ihletet a korábban Ausztráliában és az Egyesült Államokban végrehajtott hasonló átverések adták.

A Twitteren is megosztott bejegyzését több mint 20 ezren lájkolták. A dühös utasok kommentjeire a blogger pedig csak úgy reagált, hogy

Az alábbi képen a tréfamester Twitter bejegyzése látható:

A tréfa egyébiránt korántsem volt olcsó mulatság, ugyanis a mezőt is bérbe kellett vennie, és a 148 méter x 3 méter nagyságú, 60 méter hosszan elnyúló feliratért is borsos árat, mintegy 4000 fontot (több mint 1 millió 800 ezer forintot) fizetett az ötletgazda.

A bloggernek jelenleg hat hétig van engedélye a terület használatára, így a Gatwickbe repülők számára még eddig okozhat meglepetést a leszállás előtt körülbelül 90 másodperccel feltűnő "Üdvözöljük Lutonba" felirat. Márpedig ez idő alatt nem is keveseket fog érinteni a fura átverés, ugyanis Gatwick, London második legnagyobb nemzetközi repülőtere, amely csak 2021-ben 6,3 milliós utasforgalmat bonyolított.