Drámai részletek derültek ki Bródy János állapotáról

Leslie Mandoki, Bródy János, Charlie, Gerendai Károly, sajtótájékoztató a Budapest Park
Leslie Mandoki, Bródy János, Charlie, Gerendai Károly, sajtótájékoztató a Budapest Parkban. 2017.07.13 Budapest Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
A legendás dalszerző-énekes bőrrákkal küzd, az orrán keletkezett rosszindulatú elváltozás, amelyet több alkalommal is műteni kellett. A 76 éves Kossuth- és Liszt-díjas Bródy János szervezetét basalioma támadta meg, amely az egyik leggyakoribb, de áttéteket csak nagyon ritkán képező ráktípus, ám kezelés nélkül igen nagy roncsolást képes végezni a szövetekben - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Bródy János tavasszal beszélt először a betegségéről, amikor már hat operáción túl volt.

„Az a szabály, hogy minden olyan szövetet ki kell vágni, ahol ez a rosszindulatú sejtburjánzás megjelenik... Egy kis műtéttel indult a dolog, de kiderült, hogy a baj nagyobb, és műtétek sorozata vár rám” – mondta még április elején.

Azóta hetedszer is megműtötték az énekest.

A múlt hét végén viszont már újra színpadra állhatott a Szeretetkoncerten.

„Örömmel mondtam igent, amikor felkértek a jótékonysági koncertre, de az az igazság, hogy akkor még nem tudtam, képes leszek-e színpadra állni, hiszen az elmúlt hónapokban semmit nem vállalhattam el” – fogalmazott a legendás dalszerző, aki bár nem mutatta, lelkileg és fizikailag is megviselhették az elmúlt hónapok történései.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Voltam már jobban is. Ám úgy érzem, a nehezén már túl vagyok, szerencsére a műtétek után nagyon gyorsan regenerálódtam, egyre jobban érzem magam, és nagyon bízom benne, hogy előbb-utóbb elmondhatom, egyszer és mindenkorra magam mögött hagytam ezt a betegséget. Sokat jelent nekem, hogy újra színpadon lehetek, pláne úgy, hogy pár hete ebben még magam sem bíztam annyira” – mondta.