Vágólapra másolva!
Az orosz-ukrán háború nem csak a fronton, hanem az információs térben is nagy erőkkel zajlik. A szemben álló felek előszeretettel nagyítják fel a másik gyengeségeit és veszteségeit annak érdekében, hogy nevetségessé tegyék egymást. Ennek megfelelően itt a legfrissebb őrült ukrán propaganda, miszerint 40 orosz katona megsérült, közülük többen súlyosan, miután egy eltévedt kecske több tucat gránátot robbantott rájuk - idézi az Ukrainska Pravdát a Ripost.
Vágólapra másolva!

Hírszerzési információkra hivatkozva az Ukrainska Pravda arról számolt be, hogy a szokatlan incidens a Zaporizzsje megyében található Kinski Rozdoryban történt. A megszálló orosz csapatok a kisváros egyik egészségügyi intézményben húzták fel ideiglenes főhadiszállásukat, és hogy biztosítsák az épületet, körbevették gránátokkal és taposóaknákkal.

Egy kecske egy kiégett orosz tankon Forrás: Origo

A halálos csapdákat természetesen az ukránoknak szánták, végül azonban egy közeli farmról elszökött kecske sétált bele az egyikbe. Úgy tudni, hogy

az állat egy gránátokhoz erősített botlózsinórt rántott meg, amivel működésbe hozta a robbanószerkezetet, majd egy láncreakció keretében egymás után robbantak fel a gránátok.

A hatalmas detonáció következtében az épületben állomásozó orosz katonák közül az ukránok szerint negyvenen megsebesültek. Egyes hírek azt írják, hogy többen kórházba is kerültek, arról azonban nem érkeztek információk, hogy halálos áldozata is lett volna a robbanásnak.