Szijjártó Péter: Elhúzódó háborúra kell számítani Ukrajnában - videó

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. június 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Melanie Huml bajor európai és nemzetközi ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Magyar-Bajor Vegyes Bizottság ülése után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. Újabb hároméves együttműködési programot írt alá Magyarország és Bajorország, amelynek alapján a felek közösen fognak dolgozni az eddigi gazdasági eredmények megőrzéséért a jelenlegi, rendkívüli nehézségekkel teli környezetben. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Elhúzódó háborúra számít Ukrajnában a NATO - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Madridban. 
Vágólapra másolva!

Továbbra is nagy a kockázata annak, hogy hoszú ideig tart majd az orosz-ukrán háború - mondta Szijjártó Péter Madridban.

Éppen ezért minél előbb fontosabb, hogy béke legyen, és mindent el kell követni, hogy ne legyen közvetlen összecsapás a NATO és Oroszország között

- tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter. Az új NATO stratégiai koncepció 360 fokos védelmet fogalmaz meg a keletről és délről érkező fenyegetésekkel szemben is.

A délről érkező terrorizmus és migráció elleni fellépés is fontos feladata lesz a NATO-nak.

A NATO továbbra is egy védelmi szövetség - tette hozzá. Szijjártó beszámolt arról is, hogy

egy átfogó támogatási csomagot szavaz meg majd a NATO Ukrajnának, és ezt Magyarország is támogatja, mert támadó fegyvereket nem szállít az országnak.

Örömtelinek nevezte, hogy a finn és svéd csatlakozás előtt elhárultak az akadályok, valamint hogy a hazai katonai kiadások aránya a GDP-n belül 2 százalékra nőnek jövőre.