107 macska elpusztulása miatt áll bíróság elé az egykor ünnepelt magyar testépítőnő

macska, háziállat
Vágólapra másolva!
A Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalójába kapott idézést K. Júlia. Az egykor Amerikában elismert testépítőként számos versenyen diadalmaskodó, máig aktívan sportoló 62 éves nő egy súlyos állatkínzási ügybe keveredett: a vád szerint 107 macskával és egy kutyával élt együtt kőbányai, 73 négyzetméteres lakásában. Az állatok közül a szörnyű állapotok miatt végül egy sem maradt életben.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség szerint a nő nem biztosított az állatok számára megfelelő takarmányt, ivóvízellátást és tiszta almot sem. Az elhanyagolás miatt

a cicák külső és belső paraziták okozta megbetegedésektől szenvedtek az ürülékkel szennyezett lakásban.

Az előkészítő ülést végül elhalasztották, így a bírósági procedúra még várat magára.

A 2019 nyarán történt hatósági razzia óta a nő elköltözött az érintett lakásból.

A lakóközösség kifizette a lakása fertőtlenítését és teljes takarítását, aminek a költsége csaknem kétmillió forintra rúgott.

Ennek az árával Júlia még mindig tartozik – dohogott az egyik szomszéd, aki elmondta: az állattartó asszony fölött lakó kisgyermekes családnak lett elege az áldatlan állapotokból, az elviselhetetlen bűzből, ők értesítették a hatóságot.

A Blikknek telefonon sikerült elérnie Júliát, aki meglepő magyarázatot adott:

– Soha életemben nem volt 107 macskám, annyival nem is lehet együtt élni egy ekkora lakásban.

Engem bántalmaztak és erőszakkal elvittek a pszichiátriára

négy éve júliusban. Ezek nem állatvédők, hanem bűnözők. Ők ölték meg a macskákat, nem én. Egyáltalán nem veszélyeztettem az életüket. Hatóanyag-kutatással foglalkozom a barátommal, és egy speciális gyógynövénykeverékkel tápláltam a cicákat.

Nekem a macskáim havonta 800 ezer forintomba kerültek.

Ugyan engedélyünk még egyelőre nincs semmire, mi csak kutatunk, kísérletezünk – magyarázta a Blikknek Júlia, aki a mai napig kutyákkal és macskákkal él együtt. Állítja, teljesen tönkretette az életét ez az ügy, ezért azt tervezi, hogy – amerikai állampolgárként – visszaköltözik az USA-ba.