A Dortmund hatalmas bukása eltörpül a focihétvége legelképesztőbb fordulatához képest - videók

SV Sandhausen - Hamburger SV Sports 2. Bundesliga Tim Walter soccer Horizontal
dpatop - 28 May 2023, Baden-Württemberg, Sandhausen: Soccer: 2. Bundesliga, SV Sandhausen - Hamburger SV, 34th matchday, BWT-Stadion am Hardtwald. Hamburg's coach Tim Walter gestures on the pitch after the end of the game. Photo: Uwe Anspach/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A bokasérüléssel bajlódó magyar válogatott focista, Németh András csapatának, a német Hamburger SV-nek a szurkolói örömükben berohantak a pályára, majd nem hittek a szemüknek. A képernyőn ugyanis azt láthatták, hogy az 1. FC Heidenheim ugyanis a 92. perc után szerzett két góllal fordított és bebiztosította a feljutását a Bundesligába – osztályozóra kényszerítve a hamburgiakat.

A forduló előtt az volt biztos a másodosztályú német bajnokság élmezőnyében, hogy a 67 pontos Darmstadt már feljutott az élvonalba. Mögötte a 64 pontos Heidenheim és a 63 pontos Hamburg küzdött a második feljutó helyért.

A Hamburg a már biztosan kiesett Sandhausen otthonában nyerni is tudott 1-0-ra. Mivel a meccs lefújásakor a Heidenheim 2-1-es hátrányban volt a szintén a harmadosztályba kerülő Regensburg otthonában, ezért a hamburgi szurkolók berohantak a pályára Sandhausenben örömükben.

Azonban Regensburgban még csak ekkor kezdődött a hosszabbítás, amelyben a 93. percben Jan-Niklas Beste büntetőből volt eredményes, majd a 99.(!) percben a gólkirály Tim Kleindienst góljával a Heidenheim megfordította a meccset – elcsendesítve a hamburgi drukkereket az ország másik felén.

A különleges történettel bíró Heidenheim ráadásul a Darmstadt veresége miatt bajnokként jutott fel története során először a Bundesligába. A Hamburg pedig azok után, hogy a 2017-18-as szezonig folyamatosan az élvonal tagja volt, azóta képtelen feljutni: három negyedik hely után tavaly a Hertha ellen bukott osztályozót a klub, idén pedig a drámát követően a VFB Stuttgart ellen kell kivívnia a feljutást. Az első mérkőzést csütörtökön, a visszavágót június 5-én játsszák.