Vágólapra másolva!
Szombaton is számos érdekes, emlékezetes és megdöbbentő esemény történt a hazai és a nemzetközi sportvilágban. Ha lemaradt volna a legfontosabb sporthírekről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

A Mount Everesten május 27-én meghalt Suhajda Szilárdnak megdöbbentő körülményekkel kellett szembesülnie az alaptárborban, amikor a világ legmagasabb pontjára próbált felérni, ahová betegen indulhatott el. A magyar hegymászóról előkerült egy fotó, ami minden bizonnyal utoljára készült a Mount Everesten róla, azonban két szemtanú beszámolója is megcáfolt néhány elméletet, amik Suhajda eltűnésekor kezdtek el terjedni.

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését a szabadedzésekhez hasonlóan a Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen nyerte pályarekorddal, míg a Q2 végén Lewis Hamilton a saját csapattársával, George Russellel ütközött össze.

A Manchester City 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet az FA-kupa döntőjében, Pep Guardiola együttese a második trófeáját nyerte meg az idei szezonban, jövő héten pedig triplázhat, ha megnyeri az olasz Inter elleni Bajnokok Ligája-döntőt.

A csapatkapitány Ilkay Gündogan volt a Manchester City hőse Forrás: AFP/Adrian Dennis

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Ferencváros történelmet írt, ugyanis a világsztárok sorát felvonultató dán Team Esbjerg legyőzésével bejutott a döntőbe. Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC óriási meccset játszott a kétszeres címvédő norvég Vipersszel, amely végül 37-35-re legyőzte a magyar csapatot.

A három magyar válogatott focistát is foglalkoztató RB Leipzig Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően megnyerte a 2023-as Német Kupát, miután a döntőben 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurt csapatát, és ezzel megvédte címét.