Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Coventry City magyar származású, svéd válogatott focistája, Viktor Gyökeres iránt rengeteg Premier League-csapat érdeklődik, de más nagynevű kluboktól is érkezett már érte ajánlat.

A Championship rájátszásának fináléjában büntetőpárbajjal elbukó Coventry idei bajnoki menetelésében 21 góljával és 10 gólpasszával kulcsszerepet játszott Gyökeres. A 25 éves csatár immáron a svéd válogatottban is 13-szor szerepelt, a szezon legjobb játékosa szavazáson pedig a harmadik helyen végzett.

Nem véletlen, hogy ez a teljesítmény rengeteg, a Coventrynél nagyobb csapatnak is felkeltette a figyelmét, a másodosztályban ragadással és a szerződése jövő nyáron történő lejártával pedig szinte bizonyosan klubot vált a 11 millió fontos piaci értékű csatár.

Noha a Coventry legalább 17 millió fontot szeretne kapni érte, lényegében már csak az a kérdés, hogy Gyökeres hová igazol, jelentkezőkből ugyanis nincs hiány egyáltalán.

Gyökeres Viktor kinőtte magát Coventryből Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A legerősebb kérőnek a lisszaboni Sporting tűnik a portugál sajtóértesülések szerint, de az A Bola tisztában van a vetélytársakkal, akik közül a friss Konferencia-liga-győztes West Ham Unitedet tartja a legveszélyesebbnek. Ugyanakkor az angol élvonalból a Kalapácsosok mellett még jó néhányan érdeklődnek Gyökeres iránt:

a Fulham, a Wolverhampton, az Everton, a Crystal Palace, a Brentford és a Newcastle is a nevek között van, de a másodosztályba kieső Southampton és a Leeds is felfigyelt már a svéd támadóra.

A CoventryLive értesülései szerint pedig

ha nem Portugália vagy a Premier League lesz a végállomás Gyökeresnek, akkor a francia Lille, a német Eintracht Frankfurt és a skót Glasgow Rangers is befutó lehet a focista esetében.