Összeütközött két utasszállító repülőgép Japánban

Tokió, 2023. június 10. A légi felvételen a Thai Airways (b) és a tajvani Eva Airways repülőgépei egymás közelében állnak a tokiói Haneda repülőtér futópályáján 2023. június 10-én, miután a két utasszállító összekoccant. A balesetben senki sem sérült meg, de a helyszínen készült fotók szerint az egyik gép szárnyvégében kár keletkezett. Az incidens oka még nem ismert. MTI/AP/Kyodo News
Vágólapra másolva!
Összeütközött két utasszállító a tokiói Haneda repülőtéren szombat reggel, a baleset miatt ideiglenesen lezárták a négy futópálya egyikét - közölte a japán közlekedési minisztérium.
Vágólapra másolva!

A háromezer méter hosszú, A jelű futópályát két óra múlva újra üzembe helyezték.
A gurulóúton történt incidensben senki sem sérült meg, de a helyszínen készült fotók szerint az egyik gép szárnyvégében kár keletkezett.

A légi felvételen a Thai Airways (b) és a tajvani Eva Airways repülőgépei egymás közelében állnak a tokiói Haneda repülőtér futópályáján 2023. június 10-én, miután a két utasszállító összekoccant. Forrás: MTI/AP/Kyodo News/-

A tokiói közlekedési minisztérium szerint

a Thai Airways és a tajvani Eva Airways balesetben érintett repülőgépeinek fedélzetén kétszázhatvanan, illetve kétszázan tartózkodtak.

A tárca úgy tudja, hogy a két repülőgép akkor koccant össze, amikor a thai légitársaság gépe elhaladt a tajvani légitársaság repülője mellett. A baleset pontos okát egyelőre nem tudni.