Megmagyarázhatatlan UFO-t látott a Hold előtt az elismert csillagász

Hold
Fotó: Science Photo Library via AFP
Vágólapra másolva!
Egy csillagász éppen a Holdat filmezte, amikor egy UFO repült el a kamerája előtt. Egyelőre nem tudni, mi lehetett a titokzatos objektum.
Vágólapra másolva!

A klasszikus UFO-sztorik főszereplői általában laikus emberek, akik kertjük végéből, vagy autójukból pillantják meg az azonosítatlan objektumokat. A beszámolók emiatt sokszor pontatlanok, vagy fantasztikus elemekkel vannak kiszínezve. A mostani észlelés szemtanúja azonban elismert szakember, akinek kutatási területe pont a csillagászat.

Dr Sebastian Voltmer március 16-án filmezte a Hold felszínét, amikor egy gyorsan száguldó fényes objektum került a látószögbe - írja a LAD Bible

A csillagász az Instagramon több pillanatfelvételt és videót is megosztott az észlelésről, amelyet a C11-es távcsövével készített. Voltmer egész életében szkeptikus volt az UFO-észlelésekkel kapcsolatban, de amit látott, az őt is alaposan megdöbbentette.

Első látásra a csillagász azt gondolta, hogy az objektum űrállomás vagy műhold lehet. Ezek a szerkezetek ugyanakkor nem szoktak ilyen nagy sebességgel elrepülni a Hold mellett. A szakértő szerint meteor sem lehetett, hiányzott ugyanis az objektumtípusra jellemző csóva, és a sebesség sem stimmelt. Emellett a Nemzetközi Meteoros Szervezet sem rögzített meteort ebben az időszakban.

Voltmer azt is kizártnak tartja, hogy egy rovar repült el a kamera előtt. A fókuszsík alapján a tárgynak több mint 500 méterre kellett lennie a megfigyelő helyzetétől.

Úgy saccolom, hogy nagyjából 100-200 kilométer távol volt, vagyis az alacsony Föld körüli pálya átmeneti tartományában lehetett”

 – mondta a csillagász a BILD-nek.

Iliot Sefton-Nash bolygókutató hozzátette, az objektum úgy néz ki, mint egy sor alacsony Föld körüli pályán haladó, egymáshoz közel keringő műhold. Emiatt elképzelhető, hogy a SpaceX Starlink műholdflottáját sikerült lencsevégre kapni, bár ezt egyelőre nem sikerült alátámasztani.