Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között

fénysorompó, sorompó, vonatbaleset
15 December 2021, Lower Saxony, Ihrhove: A traffic light at a level crossing on the double-track rail line near Ihrhove lights up red before a train passes. In the future, the so-called "Wunderline" will connect northern Germany with the north of the Netherlands via the line from Bremen to Groningen. The line is being upgraded to provide a faster, more comfortable and more environmentally friendly connection between the metropolitan regions. Photo: Hauke-Christian Dittrich/dpa (Photo by Hauke-Christian Dittrich / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között pénteken - közölte a Mávinform.
Vágólapra másolva!

A baleset miatt hosszabb lehet a menetidő a miskolci fővonalon - írták.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hauke-Christian Dittrich

A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg.

A helyszínelés befejezéséig - várhatóan 21-22 óráig - ezen a szakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekednek, a menetidő 15-20 perccel nőhet a miskolci vonalon

- olvasható a közleményben.

A balesetben érintett Hernád IC (IC 193) utasait a következő Budapestre tartó Agria InterRégióra (551) szállítják át a katasztrófavédelem segítségével - írják közösségi oldalukon.