Összeomlott az RTL Klub nézettsége, elzavarták Járai Mátét

Járai Máté
Vágólapra másolva!
Hosszú ideje nagyon megveri a TV2 Mokka című műsora az RTL reggeli műsorát, az utóbbi hetekben viszont nyugodtan mondhatjuk: végleg összeomlott az RTL Klub nézettsége. Tegnap például (18-59-es korosztály, Nielsen felmérése alapján) a Mokka 18,1%-os, kimagasló nézettséggel ment, ellenben az RTL reggeli műsora alig 5%-kal. A különbség több mint háromszoros, azaz brutális. Az RTL vagy bűnbakot keresett, vagy egy szánalmas reklámötletet talált ki: mindenesetre június végéig elzavarta egyik "műsorvezetőjét", a bulvárszínész Járai Mátét. Járai persze készségesen hajbókol. 
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben leginkább botrányos házassága miatt lehetett hallani Járai Mátéról, aki múlt héten közölte hivatalos Instagram-oldalán, hogy az RTL egy időre leváltotta. (Járai hol azzal házalt különböző műsorokban, hogy biszexuális, hol azzal, hogy örül, ha a felesége más férfiakkal fekszik le.)

Most viszont egy megmosolyogtató álbotrány főszereplője lett, amihez - méltóan "színészi" múltjához, bokáját összecsapva asszisztál:

Az RTL és Járai közös meséje szerint magára haragította munkáltatóját, mert engedély nélkül szerepelt és nyilatkozott, és olyan - rémisztően fontos - kulisszatitkokat árult el, amiről nem szabadna beszélnie. Hú... Ezenkívül megsértette (jaj!) Rácz Jenőt is, akivel megromlott viszonyukról beszélt.

Járai szerint az egyik adásban azért küldték hátra a műsor egyik vendégével, mert Rácz Jenő nem hajlandó vele szóba állni.

„...Nem az ütött szíven, hogy Jenő nem ül le velem beszélgetni, hanem hogy ennyi év után

Járai Máté Forrás: Járai Máté/Facebook

Ezt az új szerkesztőnk nem tudta. (...) Először tökre megörültem, amikor láttam az adásmenetben, hogy jön. Azt gondoltam, megszületett a Kamilla, és akkor most megbocsátotta ezt a történetet, túl vagyunk a problémán, és beül velem beszélgetni, és azt mondjuk, hogy fátylat a múltra. Ehhez képest éjjel fél tizenkettőkor kiderült, amikor meglátta, hogy én vagyok a másnapi műsorvezető, azt mondta, akkor ő nem ül be – nyilatkozta Járai a történtekről egy videóban. Mi sem természetesebb, rendkívül őszinte arckifejezéssel.

Az RTL álcáfolattal reagált: ha több vendég tartózkodik egyszerre a stúdióban, értelemszerűen megosztják egymás között a feladatokat a műsorvezetők. A szerkesztő úgy gondolta, hogy gyermekvállalás témában a másik műsorvezető a kompetensebb – írja a Blikk.

A kivételesen izgalmas háborúnak boldog befejezése lesz: Járai Mátét csak ideiglenesen rúgta ki a RTL, júliustól már megint szerepelhet.

A kitűnő és hihetetlenül eredeti reklámfogás hatásossága továbbra sem látszik a Reggeli borzalmas nézettségén. Ahogy az elején írtuk, a TV2 Mokka tegnap is alaposan elverte az RTL-műsort.