Annyira drága az üzemanyag, hogy már a fegyvereiket is odaadják érte az amerikaiak

gas for guns, police
Vágólapra másolva!
A sacramentói rendőrség 50 dolláros (kb. 18000 forint) üzemanyagra váltható ajándékkártyákat ajánlott fel azoknak, akik leadják a fegyvereiket – ezzel pedig elképesztő keresletcunami indult a kártyák iránt, mivel a benzin ára Kaliforniában már elérte a 6 dollárt (2000 forint) gallononként – írja a BusinessInsider.
Vágólapra másolva!

Annyira drágult az üzemanyag Kalifornia államban, hogy a rendőrség által meghirdetett fegyver-visszavásárlási akcióprogram keretében elérhetővé tett 50 dolláros benzin-ajándékkártyák kevesebb, mint egy óra alatt elfogytak.

Hasonló akciót bonyolítottak New York-ban, annak is komoly fegyverbeszolgáltatás lett az eredménye Forrás: New York Police Department - NYPD / Twitter

A hihetetlenül sikeres akcióra a napikban került sor – ennek keretében

százan adtak le összesen 134 darab lőfegyvert Sacramentóban.

"A közösség tagjai körében a szinte megfizethetetlen benzinárak mellett azért is volt ilyen kedvelt ez az akcióprogram, mert egy jelentős réteg ellenzi a lőfegyverek magáncélú birtoklását, különösen, ha a tulajdonos nem rendelkezik kellő mértékű szaktudással ezek használatával és biztonságos tárolásával kapcsolatban" - írta közleményében a sacramentói rendőrség.

Kaliforniában a benzin ára már elérte a rekordmagas 6 dolláros gallononkénti árszintet.

A program népszerűségének híre futótűzként terjedt, egészen New Yorkig is eljutott, ahol a városvezetés kezdeményezése révén, szintén lehetőség volt lőfegyvert üzemanyagra fordítható ajándékkártyára cserélni. Itt 69 darabot adtak le - írta Eric Gonzalez brooklyni kerületi ügyész a Twitteren. Ennél valószínűleg többre számítottak, ugyanis ott a fegyverek leadásáért cserébe az emberek 200 dolláros ajándékkártyát, és a Junior's étteremlánc által adományozott iPadet is kaptak - írja az Associated Press.