Cigánygyűlölő szervezkedés a Jobbikban

Komjáti Zoltán
Vágólapra másolva!
A cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek" visszaszerzése és a „magyar faj" ügyének képviselete volt a szegedi Jobbik Élettér Munkacsoport nevű szerveződésének célja egy erről szóló prezentáció szerint. Nem véletlen írtuk korábban: Gyurcsány Ferenc egyik tagozatává vált a Jobbik, mégpedig a fasiszta tagozattá.
Vágólapra másolva!

Tóth Péter, a Jobbik volt megyei elnöke töltötte fel azt a prezentációt, ami a Jobbik egyik munkacsoportjának ideológiáját, céljait és struktúráját mutatja be.

A szerveződés az Élettér Munkacsoport nevet kapta, amely Hitler élettérrel kapcsolatos elméletére utalhat Forrás: Origo

Az előadásból kiderült, hogy a szerveződés céljai a cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek” visszaszerzése és a „magyar faj” ügyének képviselete.

A szerveződés az Élettér Munkacsoport nevet kapta, amely – a csoport céljait tekintve – minden bizonnyal

Hitler élettérrel kapcsolatos elméletére utal.

Az élettér, németül Lebensraum, egy német geopolitikai fogalom, amelyet Hitler annak a teóriájának keretében használt fel, amely szerint Németország sorsa az, hogy uralmat gyakoroljon a Kelet felett, vagyis

az élettér kifejezés azt sugallja, hogy az árja fajnak misztikus joga van arra, hogy uralkodjon a körülötte lévő többi országon.

A Jobbik munkacsoportjának efféle elnevezése tehát erőteljesen rasszista hangot üt meg, amit ráadásul Komjáti Zoltán, a Jobbik szegedi elnöke büszkén hirdetett a ruháján is.

A Jobbik Élettér Munkacsoportjának elnevezése erőteljesen rasszista hangot üt meg Forrás: Facebook

A prezentáció arra is kitér, hogy létrehozzák az Életünk tere Egyesületet, és szorosan együttműködnek a Jobbik pártszervezetével is.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Komjáti Zoltántól nem áll messze a szélsőséges ideológia. Komjáti, aki a hat baloldali párt támogatásával lesz az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje a június 26-i időközi választáson, korábban

Hitlert éltette Facebook-oldalán.

Komjátit egyébként a Jobbik roma országgyűlési képviselője, Varga Ferenc is támogatja.

Forrás: Origo

Kérdés azonban, hogy tisztában van-e azzal, hogy Komjátinak korábban milyen rasszista, cigányellenes megnyilvánulásai voltak.

Komjátit egyébként Szeged baloldali polgármestere, az exszocialista Botka László is támogatásáról biztosította, sőt közös sajtótájékoztatón jelentették be a jelölt indulását az időközi választáson.

Komjátit Szeged baloldali polgármestere, az exszocialista Botka László is támogatásáról biztosította Forrás: Facebook

A Jobbik, úgy tűnik, továbbra is ugyanaz a párt maradt, mint volt, hiába borultak össze a baloldallal és mondanak mást, hiszen újra és újra olyan politikusokat indítanak választásokon, akik megdöbbentő, antiszemita, rasszista kijelentéseket tettek, vagy szélsőséges ideológiákat támogattak.

A baloldal sem határolódik el a botrányos jobbikosoktól, rendre egy emberként állnak be a jobbikos jelölt mögé a baloldali pártok.

Komjátihoz hasonlóan a teljes baloldal támogatta a szerencsi időközi választáson a jobbikos Bíró Lászlót is, aki többször is minősíthetetlen stílusban beszélt a zsidóságról, „tetűcsúszdásoknak” nevezve őket, Budapestet pedig Judapestként emlegette. A baloldal ráadásul az után is kitartott a jobbikos mellett, hogy több szervezet és a baloldali értelmiség tagjai is elítélték az antiszemita jelölt indulását és a baloldali pártokat.