Videós szelfikkel igazolná az életkort az Instagram

meta instagram
Követni kell az utasításokat a korellenőrzős videó elkészítésekor
Vágólapra másolva!
Alternatív módon három ismerős is kezeskedhet a felnőtté válásról.
Vágólapra másolva!

Az ingyenes közösségi szolgáltatások általános problémája, hogy a regisztrációkor akárhány évesnek mondhatják magukat felhasználók, ám a fiatalkorúak esetében ennek az extra zaklatás elleni védelmek és tartalomszűrők miatt gyakorlati jelentősége van. A Meta most két új kormeghatározási módszert is tesztelni kezdett az Instagramon az olyan felhasználók esetében, akik 18 év alattiról megpróbálják 18 év felettire átállítani a korbesorolásukat.

Követni kell az utasításokat a korellenőrzős videó elkészítésekor Forrás: Meta

Az első opciót a közösségi kezeskedés jelenti, ezt választva a fiatalok kiválaszthatnak három ismerőst, akiknek meg kell erősíteniük, hogy betöltötte már a 18. életévét a kérelmező. A feladatra felkért ismerősöknek 18 éven felülieknek kell lenniük, három napon belül reagálniuk kell a kérésre, és nem válaszhatóak olyanok, akiknél már függőben van egy másik kezeskedési eljárás.

A másik tesztelés alatt álló opciót a videós szelfi jelenti, ennek során a kérelmezőknek a telefon kijelzőjén megjelent utasításoknak megfelelően többféle szögből le kell videózniuk az arcukat. A felvételt a Yoti nevű korellenőrzős startup gépi tanulásos rendszere elemzi ki az életkor megtippelése érdekében, a folyamat olyan 20 percet vesz igénybe, a végén pedig törlődik a szerveréről a videó.

Akinél semelyik módszer sem válna be, az továbbra is képes lesz fényképes igazolványról készült fotó feltöltésével bizonyítani az életkorát, ez a típusú ellenőrzés tipikusan két napot vesz igénybe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!