Lengyel László szerint egy Fidesz-szavazónak nincs családja és nincsenek barátai

Prőhle Gergely; Lengyel László bemutató Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ pénzügyi szakember politikus SZEMÉLY TÁRGY tudományos szakember
Budapest, 2014. április 25. Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél Wéber Attila szociológus Kompok országa című könyvének bemutatóján a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris D épületében 2014. április 25-én. Mellette Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára (j). MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A Népszavában osztotta meg gondolatait a baloldali politológus/közgazdász.
Vágólapra másolva!

Lengyel László a Népszava nyomtatott kiadásában írt a fideszes választókról. A Kádár-diktatúra ismert és akkor sikeres politológusa most arról értekezett, hogy a fideszeseknek nincs családja, nincsenek barátaik, csak érdekkapcsolataik. Mint fogalmazott: „a Homo orbanicusnak nincs családja, csak hasznos és haszontalan rokonai, nincsenek barátai, csak cimborái."

Lengyel László egyik kedvenc pulóverében Forrás: MTI/Kovács Attila

Lengyel később arról is elmélkedett, hogy a Fidesz-szavazói (azaz, az ország kétharmada) a Homo kadaricus leszármazottai: „szüleid és nagyszüleid egy kádári konszolidációs többségben alakították ki magukat, gyártották le őket Homo kadaricusszá".

A 72 éves politológus-közgazdász, a Kádár-rendszer gátlástalan kiszolgálója, Gyurcsány bizalmasa szájából különösen érdekesek ezek a sértegetések.