Elképesztő üzemidőre képes az új MacBook Pro

apple macbook pro 13 laptop notebook apple m2
Apple MacBook Pro 13 (2022)
Vágólapra másolva!
Tipikus használat mellett nem kizárt, hogy elég lehet kétnaponta tölteni az akkuját.
Vágólapra másolva!

A MacBook laptopok egyik rendkívül erős pontját lassan emberemlékezet óta a kimagaslóan jó akkus üzemidejük jelenti, tipikusnak mondható használat mellett köröket vernek a legtöbb windowsos riválisukra. Az Intel-féle technológia helyett már az Apple saját fejlesztésű rendszerlapkáival szerelt modellek ráadásul további jelentős előrelépést hoztak ezen a téren, a legújabb M2 chipes MacBook Pro 13 esetében például 17 órányi wifis internetezést ígér a vállalat.

Apple MacBook Pro 13 (2022) Forrás: Apple

A The Verge munkatársa most elvégzett egy nem reprezentatív tesztet a nemrég piacra került laptopon, ennek során csak általános benyomást kívánt szerezni az akkus üzemidőről, tudományosabb módon a jövőben kívánja vizsgálni a kérdést. A teszt során közepesre állította a kijelző fényerejét, tucatnyi megnyitott füllel böngészett, webes felületen szöveget szerkesztett, alkalmazásokat frissített, Spotify-jal zenét hallgatott, 6+ órán keresztül YouTube-videókat játszott le, tanulgatta az Adobe After Effects használatát, lefuttatta párszor a PugetBench for Premiere Pro videószerkesztős tesztet.

Mindezekből látható, hogy első körben nem tipikus munkanapokat próbált szimulálni, és nem stresszelte agyon a gépet, azonban így is jelzés értékű, hogy végül 16,5 óra kellett a teljesen feltöltött akku teljes lemerüléséhez.

Tipikus irodai munka és némi magáncélú használat mellett nem zárható ki, hogy egy töltéssel akár két munkanapnyi üzemidőt is kínálhat az új MacBook Pro 13.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!