A Fradi kiütéses győzelmet aratott a jövő heti BL-selejtező előtt

Stjepan Loncar két góllal vette ki a részét a győzelemből
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencváros az utolsó nyári felkészülési mérkőzésén 4-1-re legyőzte a német másodosztályban szereplő Karlsruher SC csapatát Kössenben.

A Fradi bolgár helyett német klubbal találkozott az utolsó ausztriai felkészülési mérkőzésén. A magyar bajnok és kupagyőztes a visszalépő CSZKA Szófia helyett a német másodosztályban szereplő Karlsruher SC-vel mérkőzött meg, amely az előző szezonban a 12. helyen végzett a Bundesliga 2-ben. Sztanyiszlav Csercseszov az alábbi kezdőcsapatot küldte ki a pályára: Dibusz – Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic – Loncar, Vécsei, Laidouni – Tokmac, Boli, Traoré.

Mély talajú, felázott pályán csapott össze a két gárda, özönvízszerű eső zúdult Kössenre a találkozó előtt. Álomszerűen indult a mérkőzés, ugyanis a második percben Stjepan Loncar egy 15 méteres lövéssel megszerezte a vezetést. A 21. percben aztán Philip Heise 16 méteres bombájával egyenlített a német csapat, a középkezdés után azonban a nyáron igazolt Adama Traoré lőtt védhetetlen gólt 23 méterről, ezzel pedig újra előnybe került a Fradi. Negyedóra múlva pedig jött a fővárosi csapat harmadik gólja, amikor Traoré remek centerezésére Loncar érkezett középen, és 14 méterről értékesítette a ziccerét.

Stjepan Loncar két góllal vette ki a részét a győzelemből Forrás: fradi.hu

A második félidőre Csercseszov beküldte Esitit, Botkát és Auzquit, Vécsei, Wingo és Traoré helyére, majd pár perccel később Zachariassen is beállt a duplázó Loncar helyett. A folytatásban is a Fradi dominált, majd a 67. percben Bassey szinte első helyzetéből gólt is szerzett. A 67. percben a nigériai támadó remek labdát kapott a tizenhatoson belül, és 13 méterről tanárian gurított jobbal a bal alsó sarokba (4-1).

Az utolsó tíz percre csere cseréjeként, azaz Auzqui helyére érkezett Olekszandr Zubkov, de az ukrán szélső a fradi.hu beszámolója szerint nem bírta sokáig, egy ütközés után a 84. percben sérülten bebicegett az öltözőbe. A hajrában így az emberhátrányos helyzetet gyakorolhatta a Fradi.

A Ferencváros ezzel az öt ausztriai edzőmeccséből hármat megnyert: (8-0 a Carda Martjanci ellen, 3-0 a Ludogorets ellen, 4-1 a Karlsruher ellen), egy döntetlent játszott (1-1 Shkendija) és egyszer kikapott (0-3 Sepsi OSK).

A magyar csapat következő találkozója a Tobol elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtező lesz, július 6-án, szerdán.

felkészülési mérkőzés
FTC-Karlsruher SC 4-1 (3-1)
Kössen (Ausztria)
FTC: Dibusz – Wingo (Botka, 46.), Knoester (Thelander, 67.), Kovacevic (Besic, 78.), Civic (Pászka, 73.) – Loncar (Zachariassen, 53.), Vécsei (Esiti ,46.), Laidouni (Mercier, 67.) – Tokmac (Marquinhos, 62.), Boli (Bassey, 62.), Traoré (Auzqui, 46., Zubkov, 80.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Cserék: Bogdán, Besic, Esiti, Bassey, Zachariassen, Zubkov, Botka, Pászka, Mercier, Auzqui, Marquinhos, Thelander
Gólszerzők: Loncar (2., 37.), Traoré (23.), Bassey (67.), ill. Heise (21.)