Félelmetes bejelentést tett Putyin rettegett vezére

diplomacy Horizontal POLITICS HEADSHOT EARPHONES
Chechnya's leader Ramzan Kadyrov attends a signing ceremony following a meeting of Russian President Vladimir Putin with Saudi Arabia's King Salman in Riyadh, Saudi Arabia, on October 14, 2019. (Photo by Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Megbeszélést tartott csecsen katonai vezetők körében Ramzan Kadirov az orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítással kapcsolatban. A csecsen vezető bejelentette, hogy ők az oroszoknál már előrébb járnak a sorozásban, azt már Vlagyimir Putyin bejelentése előtt megkezdték.
Vágólapra másolva!

Kadirov szerint köztársasága több ezer önkéntesből álló tartalékkal rendelkezik, akik „szükség esetén csatlakozhatnak a haza védelmezőihez." Mint mondja, a Csecsen Köztársaságban a hadkötelezettségi tervet 254 százalékkal túlteljesítették. Arra kérte a Csecsen Köztársaság népét, „különösen szeretett és tisztelt édesanyáinkat", hogy őrizzék meg nyugalmukat.

Gyáva söpredéknek nevezte a csecsen elnök azokat, „akik a mellüket verve azt kiabálják, hogy hazafiak, aztán a mozgósítás hírére elhagyták Oroszországot". Számukra – szögezte le – a visszatérés útját „örökre le kellene zárni".

Kijelentette:

ha „legalább a fegyvereink és felszerelésünk nagy részét felhasználtuk volna, már régen elértük volna a célunkat".