Vágólapra másolva!
A németek döbbenten és csalódottan vették tudomásul, hogy a magyar válogatott Lipcsében 1-0-ra legyőzte Hansi Flick sztárokkal teletűzdelt csapatát, írja a Mandiner.

Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott az olaszok elleni találkozó után visszavouló Szalai Ádám csodagóljával legyőzte a németekek a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, sikerével pedig biztosan a sorozat élvonalában marad. A magyarok történelmi győzelme után a német sajtó már kongatja a vészharangot a közelgő vb miatt. A Bild a katari világbajnokságra is utalva azt írta: a csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett...

"Németország 1-0-ra kikapott Magyarországtól, így ebben a versenyben biztosan nem jut be a legjobb négy közé. Ötlet és tempó nélkül játszottunk, azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt. Hansi, így nem fog működni!" - fogalmazott az újság.

Joshua Kimmich reakciója, miután a német válogatott kikapott Lipcsében a magyar csapattól Forrás: AFP/John Macdougall

A német lap felemlegette az egyik német játékos, Jonas Hofmann meccs utáni nyilatkozatát is:

A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából.

"A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával. Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni"

- írta a lap.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt Flick első kudarca, a szakembernek ezúttal nem sikerült győztes taktikával pályára küldenie csapatát.

"Német frusztráció a Nemzetek Ligájában. Nem működött a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek"

- így a lap.

A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma éppen az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes.

"A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1-0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját" - emelte ki az újság.