A vébé legnagyobb drámája: így nézték a pálya közepén a sorsukról döntő másik meccset a dél-koreaiak - videó

fbl Horizontal
South Korea's players wait for the Ghana-Uruguay match to finish during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between South Korea and Portugal at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on December 2, 2022. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
A dél-koreai labdarúgó-válogatott elképesztő izgalmak után jutott tovább a nyolcaddöntőbe a katari világbajnokságon. Az ázsiai csapat fordított Portugália ellen, de a lefújás után még percekig izgulniuk kellett, hogy a csoport másik mérkőzésén, Uruguay ne szerezzen még egy gólt Ghána ellen.
Vágólapra másolva!

A 91. percben fordított Dél-Korea a már korábban továbbjutott portugálok ellen, és 2-1-re nyert. Mindeközben Uruguay 2-0-ra vezetett Ghána ellen a H csoport másik meccsén, és ez azt jelentette, hogy a koreaiak álltak továbbjutásra jobb gólkülönbségük miatt.

Szon Hung Min és társai azonban rettentően idegesek voltak, mert ha a másik mérkőzés utolsó perceiben a dél-amerikai csapat még egy gólt szerzett volna, akkor továbbment volna, Dél-Korea pedig kiesik.

A futballisták a pálya közepén feszült figyelemmel nézték a másik meccset, amelyen 10 percet hosszabbított a bíró.

Végül nem változott az eredmény a másik találkozón, Uruguay 2-0-ra nyert, így Dél-Korea jutott tovább Portugália mögött.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Portugália 3 2 1 0 6-4 2 6
GY
GY
V
2.
Dél-Korea 3 1 1 1 4-4 0 4
D
V
GY
3.
Uruguay 3 1 1 1 2-2 0 4
D
V
GY
4.
Ghána 3 1 2 0 5-7 -2 3
V
GY
V

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!