Súlyos titkokat árultak el stewardessek arról, hogy mit nem szabad enni és inni a repülőn

repülés repülőgép
Vágólapra másolva!
Rendkívül összetett munkakör a stewardesseké, hiszen mindenben segítenek a repülőgép fedélzetén az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig. Persze jó tanácsokkal tudnak szolgálni arra is, hogy milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztani repülés közben, és melyeket érdemes mindenképpen elkerülni.
Vágólapra másolva!

Csapvíz (beleértve a kávét és a teát is)

"Soha nem ittam csapvizet" – idézi a Forbes.hu Sue Fogwellt, aki huszonkét évet töltött el a szakmában. "A kávét és a teát csapvízzel készítik, ami a repülőgép víztartályaiból származik".

A repülőgépek víztartályai köztudottan piszkosak.

Egy korábbi vizsgálat keretében 158 repülőgépen vett minta szerint 13 százalékuk tartalmazott kólibaktériumot, kettő pedig veszélyes E.coli-szintet mutatott ki.

Kerüljünk minden italt, ami a repülőgépen csapvízzel készül Forrás: Pixabay

Ezért a kávét inkább vegyük meg a terminálon.

Ne tévesszen meg senkit a vizes kancsó sem. A turistaosztály italoskocsiján lévő kancsót is a víztartályból töltik fel, ezért érdemes inkább szódavizet választani.

Gázkeltő hatású ételek

A légnyomás repülés közben változik – és ez jó dolog, mert segít kényelmesen lélegezni sokezer méter magasan, de a gyomrunknak is okozhat kellemetlenséget. A hét évet légikísérőként dolgozó Josephine Remo azt javasolja, kerüljük a puffasztó ételeket.

A szénsavas italok gyomorbántalmakhoz vezethetnek több ezer méter magasságban Forrás: Getty Images/iStockphoto/Siraphol

"A repülőn megzavarhatja a gyomrot a légnyomás változása. Ez különösen akkor igaz, ha hetente többször repülünk, akkor ugyanis már érezhető a különbség" – mondta Remo. "Emiatt mindig kerülöm az olyan ételek fogyasztását, amelyektől felpuffad a gyomrom és még jobban kitágul. Ilyen a hagyma, a kelkáposzta, a bab, a vörös hús, a lencse, a glutén és a brokkoli".

Az ételeken túl érdemes távol tartani magunkat a szénsavas italoktól is, amelyek szintén gyomorbántalmakhoz vezethetnek odafönt.

Bloody Mary koktél

A Bloody Mary koktélt nagyon magas nátriumtartalom miatt ajánlott kerülni. A túl sok só fogyasztása ugyanis puffadást és további kiszáradást is okozhat. A sok nátrium kibillenti egyensúlyából a szervezetet és a veséket, a szervezet dehidratálttá válik, és ebben az időszakban vizet von el a sejtjeiből. A több víz fogyasztása segít semlegesíteni a nátriumot és rehidratálni a sejteket.

Ezt a koktélt a nagyon magas nátriumtartalom miatt ajánlott kerülni Forrás: shutterstock.com

Ha valaki semmiképp sem tud ellenállni a paradicsomos koktélnak, legalább arra ügyeljen, hogy felváltva kortyolgassa a palackozott vízzel.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)