Vágólapra másolva!
Nagy Miklós, a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó helyén álló Vasas FC sportigazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a borzalmas eredmények ellenére a klubvezetés továbbra is bizalmat szavaz Kondás Elemér vezetőedzőnek.

Kondás Elemért tavaly szeptemberben nevezték ki a Vasas vezetőedzőjének, miután az újonccsapat Kuttor Attila vezetésével az első hét fordulóban nyeretlen maradt az NB I-ben.

Kondás Elemér továbbra is a Vasas edzője maradhat Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az 59 éves szakember irányításával azonban csak gyengébb lett az angyalföldi csapat. Kondás ugyan bevezette a Vasast a Magyar Kupa elődöntőjébe, azonban a bajnokságban 17 meccsből csak hármat tudott megnyerni, csapata pedig az utolsó helyen áll az NB I-ben úgy, hogy nyolc pont a hátránya a bennmaradást érő 10. helytől.

Kondás Elemér a Paks elleni hazai vereség után még nem reagált a jövőjét firtató kérdésre, azonban Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy egyeztettek a tulajdonosokkal és az a döntés született, hogy Kondás Elemér marad a Vasas vezetőedzője.

Nem akarja a klub vezetősége kizárólag a vezetőedző nyakába varrni a rossz eredményeket. A döntés üzenete, hogy a Vasasnál nem lehet edzőt buktatni. Az edzőváltással asztal alá söpörnénk a problémákat, amelyek mélyebben gyökereznek, mert nem az edző, hagyja ki a helyzetet és lő kapufát ziccerben és nem ő hagyja, hogy az ellenfél öt méterről kapura lőjön. Volt egy elképzelésük a keret kialakításakor, de nem mindenki váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ez is hozzájárult a mostani helyzethez. Keresik közösen az okokat és a megoldást.

Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója Fotó: Polyák Attila - Origo

A sportvezető önkritikusan elismerte, nem sült el jól az őszi váltás, amikor Kuttor Attilát Kondás Elemér váltotta a vezetőedzői pozícióban, nem szerepel jobban az edzőváltás óta a Vasas FC, és ezért sem érzi azt a vezetőség, hogy egy újabb váltás biztosan segítene.

A Vasas a bajnokságban legközelebb április 2-án Debrecenben lép pályára, április 5-én pedig Budafokon a Magyar Kupa elődöntőjében irányíthatja az angyalföldieket Kondás Elemér.