Riasztott az MVM, veszélyben vannak a számlafizetők

illusztráció, pénz, sikkasztás, lopás Digital,Crime,By,An,Anonymous,Hacker workspace,hands,data,keypad,fingers,laptop,digital crime,profess
Digital crime by an anonymous hacker
Vágólapra másolva!
Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak.
Vágólapra másolva!

A megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, az árulkodó jelekkel kapcsolatban tájékoztató weboldalt hoztak létre, ahol ügyfeleik minden szükséges információt megtalálnak. Az oldal címe: https://www.mvmnext.hu/adathalaszat.

A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.

Illusztráció Forrás: shutterstock

A társaság közölte, hogy az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek:

  • ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu,
  • noreply@mvmnext.hu, vagy
  • onlineugyfelszolgalat@mvmee.hu.

Fontos, hogy az email-ben érkező elektronikus számlákon, vagy számlaértesítőkön

minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma,

illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort) - írják közleményükben.

Az MVM Next honlapjának nyitóképernyője Forrás: MVM

Továbbá

az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik az ügyféltől, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

A cég közleménye szerint az MVM Next elhatárolódik minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik az illetékes hatóságokkal. Ezért ezúton is kérik ügyfeleiket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az adathalasz@mvm.hu email címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatuk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.