Több focistát is kirúgott a Fehérvár

Budapest, 2022. április 10. A fehérvári Jevhen Makarenko (elől) és Palincsár Martin (hátul), az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott MTK Budapest - MOL Fehérvár FC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. április 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négyen is távoznak a csapattól az idény végén.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a 27-szeres magyar válogatott Loic Nego elhagyja a fehérváriakat a pocsék szezon után. A klub azonban jelezte, hogy Nego mellett Alef, Jevhen Makarenko és Claudiu Bumba is távozik. Negonak, Alefnek és Makarenkónak lejáró szerződését nem hosszabbította meg a klub, míg Bumbával közös megegyezéssel bontották fel a kontraktust.

A 28 éves brazil középpályás, Alef még 2020 nyarán érkezett Fehérvárra a portugál Bragától, de mindössze 39 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, a most véget ért idényben mindössze négy meccsen kapott lehetőséget. Az ukrán Jevhen Makarenko az első idényében 29 találkozón lépett pályára, de a mostani idényben csupán csupán 17 bajnokin szerepelt. A tavaly nyáron Kisvárdáról érkezett Claudiu Bumba sem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket Fehérváron, mindössze 11 meccs jutott neki, ráadásul egy időre száműzték is a klub harmadosztályban szereplő második csapatához.