Dömötör Csaba Gyurcsánynak: Hogy nem szakad le a plafon? Amikor a saját népére lövetett, az volt törvénytelen

DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. május 16. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Kemény választ adott a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a bukott miniszterelnöknek és a Jobbiknak is.
Vágólapra másolva!

Nem lepődünk meg, hogy egy posztkommunista erő nem fogadja el a választási eredményét, amikor nem ők nyernek.

- mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára Gyurcsánynak adott válaszában.

Gyurcsány a választás után is meghirdette a régi-új irányt, és ennek következménye, hogy minden baloldali párt Gyurcsány tagozata lett. Ha a baloldal kapna lehetőséget, akkor az ország közelebb lenne a háborúhoz - mondta az államtitkár.

Budapest, 2022. május 16: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Jobbik Gyurcsány erőszakszervezete lett

Dömötör Csaba azt mondta a jobbikos Z. Kárpát Dániel a kormány intézkedéseit támadó felszólalására, hogy a Fidesz-KDNP kormány az adócsökkentés kormánya. Szólt a személyi jövedelemadó drasztikus csökkentéséről, ahogy a társasági adó jelentős mérsékléséről is. Emlékeztetett: a baloldal drasztikus emelésen törte a fejét. Azt mondta: a fiatalok adómentessége fel sem merült a baloldali kormányok alatt.

Sem az áfacsökkentéseket, sem az adócsökkentéseket nem szavazta meg a Jobbik az elmúlt években, így meglehetősen furcsa, hogy most ezt követelik - mondta Dömötör Csaba. Szólt arról is, hogy a zaklatási botrány továbbra sem csillapodik a pártban, miközben a pártelnök azt közölte, hogy a hölgy jókedvűen távozott a rendezvényről.

- mondta Dömötör.

A Jobbik Gyurcsány erőszakszervezete lett - tette hozzá.