Az Európai Parlament a nyílt társadalom hálózatával karöltve fosztaná meg Magyarországot az uniós forrásoktól

Gwendoline Delbos-Corfield a été élue eurodéputée EELV
Gwendoline Delbos-Corfield a été élue eurodéputée EELV
Vágólapra másolva!
"Az Európai Parlament felszólítja az Európai Bizottságot, hogy tartózkodjon a magyar helyreállítási terv jóváhagyásától" - áll abban az EP-s "jogállamisági jelentésben", amit az "új Sargentini", a szintén baloldali Gwendoline Delbos terjesztett elő - erről ír az Alapjogokért Központ a Facebook-oldalán. Hozzáteszik, hogy a dokumentum jövő héten kerül a LIBE-bizottság elé, és ősszel tárgyalhatja a plenáris. A tervezet nemcsak - ismételten - csúsztatásokkal és félinformációkkal terhelt a magyar közjogi berendezkedés kapcsán, hanem nyíltan mutatja, hogy az EP balliberális politikusai politikai árukapcsolással is foglalkoznak.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ arról ír, hogy az eddig is nyilvánvaló volt a jogállamisági eljárás kapcsán, hogy ideológiai okok miatt kötnek össze politikai és jogi ügyeket, de most sokkal veszélyesebb vizekre eveztek.

A Delbos (Sargentini 2.0) jelentés ugyanis - túllépve az EP hatáskörein - kifejezetten arra utasítaná a Bizottságot, hogy vonja meg Magyarországtól az uniós Helyreállítási Alapból hazánknak jogszerűen járó forrásokat.

Az Európai Parlament felszólítja az Európai Bizottságot, hogy tartózkodjon a magyar helyreállítási terv jóváhagyásától" - áll abban az EP-s "jogállamisági jelentésben", amit az "új Sargentini", a szintén baloldali Gwendoline Delbos terjesztett elő Forrás: Facebook

A Központ szerint

A politikai motiváció ugyanakkor bizonyos szempontból "érthető", ugyanis az elérhető információk szerint a jelentéstervezetet - benne az uniós források megvonását - a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) képviselőivel, valamint az OSF magyar ágenseinek közreműködésével készítették elő - teszik hozzá.