Megölt egy nőt egy nagy fehér cápa Dél-Afrika partjainál

nagy fehér cápa
A nagy fehér potenciálisan a legveszélyesebb cápafaj az emberre nézve
Vágólapra másolva!
Úszott reggel az a nő, akit egy nagy fehér cápa támadott meg Dél-Afrika partjainál. Hiába hívott a segítséget a többi úszó, az életét már nem lehetett megmenteni - írta meg a Blikk. 
Vágólapra másolva!

- mondta egy szemtanú a Mirrornak a magyar bulvárlap szerint, majd azzal folytatta, amikor meghallotta a sikoltozást és látta, hogy emberek szaladnak ki a vízből, azonnal arra gondolt, hogy cápatámadás történt. Ekkor bukkant fel a mentőcsónak a dél-afrikai Plettenberg-öbölben található Central Beachnél, de későn érkezett.

Csak a 39 éves nő vérben úszó holttestét tudták kiemelni a vízből a mentősök, amit a parttól körülbelül 50 méterre találtak meg.

A nagy fehér potenciálisan a legveszélyesebb cápafaj az emberre nézve Forrás: Elter Tamás

Az áldozat, aki éppen a szabadságát töltötte, még nem úszott ki a partközeli sekély vízből a nagy mélység felé, amikor egy nagy fehér cápa elkapta. Nem volt messze más úszóktól,

amikor az állat halálra marcangolta.

Reggel 8 óra előtt sikerült elijeszteniük a cápát a sikoltozó úszóknak és szörfösöknek, aztán a hatóságok lezárták a strandot. Táblákat tettek ki, amivel arra kérik az embereket, hogy ne menjenek a vízbe. Az elmúlt egy évtized alatt ez volt a harmadik halálos cápatámadás a környéken.