Agydaganata miatt bénulás fenyegette a legendás magyar tévébemondót

Tamási Eszter
Vágólapra másolva!
Döbbenetes képsorok kerültek fel a legnagyobb videómegosztó oldalra. A közel félórás, 1990 novemberében készült felvételen a legendás tévébemondó, Tamási Eszter egészen rövid hajjal meséli el fájdalmas részletességgel az agydaganattal vívott harcát és az operáció előtti, évekig tartó kálváriát.
Vágólapra másolva!

A közkedvelt bemondónő 1985-ben lett először rosszul, ám csak három – súlyos rosszullétekkel és fájdalmakkal teli – évvel később tudta meg, mi a baja. És a megoldás még ezek után is két évet váratott magára.

– Egymást követték a rosszullétek, naponta voltak panaszaim, úgy indultak el a napok, hogy nem tudtam, végre tudom-e hajtani az elképzelt feladatokat akár otthon, akár a munkámban.

Elmondhatatlan szenvedés volt fizikailag és lelkileg is, hogy nem tudom, mi bajom van, de tudom, hogy van valami bajom

– emlékezett vissza a pár évvel korábban történtekre a videóban Tamási Eszter, aki három év után került olyan szakemberhez, aki meg tudta állapítani, hogy bal keze rendszeres görcseinek, illetve a rosszulléteinek oka az agyban keresendő.

– Iszonyú kínokkal megcsináltunk egy agyérfestéses komputertomográfiai vizsgálatot, majd meg is lett az eredmény:

egy mogyoró és egy dió nagysága közötti daganat az agy jobb féltekéjében

– hangzott el a sokkoló diagnózis, ám Eszternek még így is két évet kellett várnia a műtétre - idézi fel a Blikk.

– Ekkor már az volt a tét, hogy a bal oldalamra teljesen lebénulok – magyarázta a bemondó, akinek a szervezete kicsivel több mint egy év múlva, 1991. december 16-án feladta a harcot a betegséggel.