Egy héten belül a második nemzetközi elismerést kapja Magyarország a sikeres adósságkezelésért

VARGA Mihály
Budapest, 2022. június 22. Varga Mihály pénzügyminiszter az expozéját tartja a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. Varga Mihály elmondta, hogy a 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése, ezek azok a legfontosabb gazdaságpolitikai irányok, amelyeket számokba foglaltak. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Magyarország első helyen végzett a GlobalCapital Bond Awards díján. Egy héten belül ez a második nemzetközi elismerés a sikeres adósságkezelésért - írta a pénzügyminiszter csütörtök reggel a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály ismertette, a kibocsátók, befektetők, valamint piaci szereplők szavazatai alapján Kelet-Közép-Európa legfigyelemreméltóbb kibocsátójaként díjazták Magyarországot.

A díj odaítélésekor a tavalyi nemzetközi kötvénypiaci teljesítményt értékelték, amelynek során Magyarország eredményesen bocsátott ki alacsony kamatozású és hosszú futamidejű dollár-, euró- és zöldkötvényeket.

„A jelenlegi helyzetben a cél a stabilitás megőrzése, ezért a járvány miatt megemelkedett államadósságot csökkenő pályára állítottuk, a következő években GDP-arányosan 63 százalék közelébe mérsékeljük” - erősítette meg a pénzügyminiszter.