Új szakaszba lépett az orosz-ukrán háború

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, harckocsi, tank, katona
Screen grab from footage released by the Russia Ministry of Defense on Monday March 7, 2022 shows an undated image of Russia army convoy of military vehicles advance in an unknown location, Ukraine, as Moscow escalates its full scale war on Ukraine. (Russia MOD/EYEPRESS) (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
A brit katonai hírszerzés szerint új szakaszba lép az ukrajnai háború – írta meg az ORF a londoni védelmi minisztérium jelentését idézve. Az osztrák állami azt írja: a harcok nagy része egy közel 350 kilométer széles frontra tevődött át, amely a Dnyeperrel párhuzamosan húzódik délnyugaton, Zaporizzsjétől Herszonig.
Vágólapra másolva!

A brit hírszerzés szerint az orosz erők szinte biztosan Dél-Ukrajnában gyülekeznek, esetleges ukrán ellentámadásra számítova, vagy támadásra készülve.

A jelentés azt írja:

a kelet-ukrajnai Donbászból továbbra is hosszú orosz katonai teherautó-, harckocsi- és tüzérségi konvojok haladnak délnyugat felé.

A Krím-félszigetre az oroszok 800-1000 katonából álló taktikai zászlóaljakat telepítettek, amelyek nagy valószínűséggel támogatják az orosz csapatokat Herszonban.

Ugyancsak a britek szerint az ukrán erők a déli hidakra, lőszerraktárakra és vasúti összeköttetésekre összpontosítják támadásaikat, utóbbiak között van a stratégiailag fontos vasúti útvonal, amely Herszont köti össze a Krím-félszigettel. Az ukrán támadások egyre ritkulnak – jegyezte meg a jelentés.

Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatják.