Két férfi meghalt, miután nyers osztrigát ettek az Egyesült Államokban

A 15 legdrágább élelmiszer, amit megvehetsz, galéria, 2021, Osztriga, Oyster
15. Osztriga - LAS VEGAS, NV - MAY 11: Shigoku oysters are cold steamed at the Restaurant Guy Savoy booth the 12th annual Vegas Uncork'd by Bon Appetit Grand Tasting event presented by the Las Vegas Convention and Visitors Authority and Southern Glazer's Wine and Spirits of Nevada at Caesars Palace on May 11, 2018 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images for Vegas Uncork'd by Bon Appetit/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Florida államában található Fort Lauderdale-ben egy férfi meghalt miután egy étteremben nyers osztrigát fogyasztott. Ez már a második ilyen eset az Egyesült Államokban ebben a hónapban, korábban egy pensacola-i férfi halt meg ugyanígy, mindkét esetben louisiana-i osztrigát ettek.
Vágólapra másolva!

Évente körülbelül 80 000 ember kap vibrózist az Egyesült Államokban, és körülbelül 100 ember hal meg a bakteriális fertőzés következtében.

A legtöbb ilyen betegség május és október között fordul elő, amikor a víz hőmérséklete melegebb. Azonban az év bármely hónapjában meg lehet betegedni ha valaki nyers vagy nem megfelően elkészített osztrigát eszik.

A vibrózisos baktériumfertőzés tünetei általában enyhék, de néha előfordulnak súlyos, akár halálos esetek is.

A Centers for Disease Control and Prevention szerint a baktériummal fertőzőtt osztriga színe, szaga és íze nem változik a fertőzés miatt.

Osztriga. Forrás: Getty Images via AFP/Ethan Miller

A floridai étterem vezetője szerint a hatóságok a halálesetet követően megvizsgálták a létesítmény konyháját, ahol tábla is figyelmeztett az oszriga evés kockázataira,

de nem találtak semmi hiányosságot az étterem folytathatta az osztrigák felszolgálását

- írja az ABC.

A múlt héten egy pensacolai férfi meghalt, miután egy piacon vásárolt osztrigát evett és elkapta a baktériális fertőzést - jelentette a Pensacola News Journal. Az az osztriga szintén Louisianából származott, közölték a hatóságok.