Bugyira vetkőzve, Allah Akbart üvöltve akart berontani a pilótafülkébe egy nő, kényszerleszállást kellett végrehajtani

Vágólapra másolva!
A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren hajtott végre kényszerleszállást augusztus 9-én egy a ciprusi Lárnakából a nagy-britanniai Manchesterbe tartó repülőgép.
Vágólapra másolva!

A brit Mirror és a francia Actu Orange lapok beszámolója szerint a gépen tartózkodók hirtelen arra lettek figyelmesek, hogy egy nő minden előzmény nélkül levetkőzik, majd bugyiban és melltartóban megpróbál betörni a pilótafülkébe. Miközben a pilótafülke ajtaján dörömbölt és megkísérelte felfeszíteni azt, többször is Allah akbart kiáltott.

Az alsóneműs terroristát egy gyorsan reagáló 35 éves utas, Phillip O'Brien fékezte meg, aki a feleségével és három gyermekével utazott a gépen. O'Brienhez csatlakoztak az utaskísérők is. A beszámolók szerint a földre tepert, majd az egyik ülésbe szíjazott nő közölte, hogy a szülei az Iszlám Állam katonái, s hogy robbanóanyag van a fedélzeten, majd megkérdezte a vele utazó gyerekeket, hogy felkészültek-e a halálra.

O'Brien szerint

a jelenetet látva minden utas halálra rémült.

A gép személyzete Párizs felé vette az irányt, és kényszerleszállást hajtott végre az Európai Unió legnagyobb forgalmú repülőterén.

A nőt letartóztatták, a légitársaság pedig mindössze annyit közölt az esetről, hogy a Lárnaka-Manchester járat útját egy randalírozó utas miatt kellett megszakítani.