Boldogtalan a Fradi sztárja a világbajnok franciák legyőzése után

fbl Horizontal
(From L) Tunisia's defender #24 Ali Abdi, France's defender #03 Axel Disasi, Tunisia's midfielder #14 Aissa Laidouni and France's forward #11 Ousmane Dembele fight for the ball during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between Tunisia and France at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 30, 2022. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Saját teljesítményével elégedett ugyan Aissa Laidouni, ugyanakkor csalódott amiatt, hogy csapata, a tunéziai válogatott nem jutott nyolcaddöntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A Ferencváros középpályása a közmédiának a helyszínen nyilatkozva úgy fogalmazott a címvédő - de gyakorlatilag B sorral kezdő - franciák elleni, szerdai 1-0-s győzelmet követően, hogy nem boldog, mert "a legfontosabb a továbbjutás lett volna".

Beszélt arról, hogy más lett volna a helyzetük, ha szombaton nyernek az ausztrálok ellen és nem pont nélkül fejezik be azt a mérkőzést.

"De hát ilyen a futball, tanulni kell abból, ami nem működött jól és tovább kell dolgozni. Annak viszont nagyon örülök, hogy részt vehettem világbajnokságon, mert ezzel egy álmom vált valóra" - folytatta.

Laidouni, aki a Ferencvárossal nyolcaddöntős az Európa-ligában, elmondta, hogy a kispadról kaptak információt a csoport másik mérkőzésének alakulásáról, arról, hogy az ausztrálok vezetéshez jutottak a dánok ellen, ami az ő kiesésüket vetítette előre.

hangsúlyozta.

Aissa Laidouni nagyszerűen futballozott a franciák ellen Forrás: AFP/Miguel Medina

Kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy különleges mérkőzés volt számára a szerdai, mert Franciaországban született, a barátai ott követték a történéseket, a családja pedig jelen volt a stadionban.

mondta Laidouni, akit a múlt keddi, dánok elleni 0-0-s mérkőzés legjobbjának választottak.

A középpályás arról is beszélt, hogy sok üzenetet jutott el hozzá a klubjából és a magyar szurkolóktól is, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a következő világbajnokságon a magyar válogatott is ott lesz, mert - mint azt megjegyezte - teljesítménye és eredményei alapján megérdemelné. A jövőjére vonatkozó érdeklődést udvariasan elhárította, egyelőre annyit árult el, hogy most egy kis pihenő következik a számára.

A D csoportból a franciák és az ausztrálok jutottak nyolcaddöntőbe, a tunéziaiak a dánokat megelőzve harmadikak lettek.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!