Kiintegetett a lányának a kocsiból, a mögötte haladó olyan ideges lett, hogy direkt nekiment - videó

előz
Vágólapra másolva!
Előbb büntetőfékezett, majd előzés közben szándékosan karambolozott egy ittas autós.
Vágólapra másolva!

Egy 56 éves férfi 2022 júliusában, a kora délutáni órákban közlekedett autójával egy Mosonmagyaróvár melletti településen, vezetés előtt alkoholt is fogyasztott. Menet közben utolért egy előtte haladó autót, amelyben egy család utazott. Az autó lassan haladt a településen belül, az apa a leengedett ablakon keresztül kiintegetett a fagyizóban dolgozó lányának is.

A mögötte haladó férfi felidegesítette magát az előtte haladó sebességén, előzés után azonnal büntetőfékezett. A másik autó vezetője csak hirtelen fékezéssel tudta elkerülni a balesetet. A két férfi ezután szóváltásba keveredett, majd a sértett visszaült az autójába, és a vádlottat kikerülve elhagyta a helyszínt.

Utóbbi nem nyugodott meg, azonnal a másik autó után ment, majd előzés közben szándékosan nekiment. Az ütközéstől mindkét autó egyik első kereke kidurrant, az autók oldala is megsérült. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A rendőrök a gyanúsítotton ittasságra utaló jeleket tapasztaltak, ezért vérvételre állították elő, ami igazolta a gyanút. Az ügyészség közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat, a büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.