Vágólapra másolva!
Az MTK hazai pályán 3-0-ra verte a DVSC-t az NB I utolsó fordulójában, de miután a Honvéd 2-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát, a fővárosi kék-fehérek estek ki az élvonalból. A lefújás után mégis ők nyilatkoztak elégedettebben.

"Egy kiesésnél nem csak az utolsó négy mérkőzés számít, hanem az azt megelőző fordulók is - kezdte Horváth Dávid az MTK megbízott szakvezetője, arra utalva, hogy irányításával egy döntetlen mellett három győzelmet ért el a csapat, és az utolsó fordulóig maradt esélye a bennmaradásra.

Előre léptünk a közös gondolkodásban, aminek hatására egy olyan együttműködés alakult ki a pályán, amivel eredményes tudott lenni a csapat."

A jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy számára továbbra is az az utolsó információ, hogy erre a négy fordulóra kellett felkészítenie a csapatot.

Futács Márkó egész meccsen nagyon veszélyesen játszott fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az MTK másodi gólját szerző rutinos csatár, Futács Márkó is a csapat tartására hívta fel a figyelmet a lefújás utáni nyilatkozatában.

"Az utóbbi két-három hétben többször is elmondtam, már csak az a fontos, hogy emelt fővel tudjunk távozni az NB I-ből. Óriási fordulatot vettünk a bajnokság hajrájában, büszke vagyok a csapatra. Edzéseken és meccsen is lehetett érezni a mentális változást.

Ami az én jövőmet illeti, úgy számolok, hogy jövőre is itt fogok játszani, hiszen hosszú távú szerződést kötöttem a klubbal. Azon fogunk dolgozni, hogy a következő szezon végén ismét NB I-es legyen az MTK."

"A szezon elején nem gondoltam, hogy így fogjuk zárni a bajnokságot. Az utolsó négy meccsen nagyon jól játszottunk, tíz pontot szereztünk,

A bajnokság nem négy fordulóról szól, hanem harmincháromról. A válogatott behívó nagyon nagy motivációt jelent számomra, igyekszem úgy teljesíteni, hogy megkapjam a bizalmat. Amikor lecseréltek eléggé elérzékenyültem. Eszembe jutott mennyi mindent kaptam ettől a klubtól, hiszen mégiscsak 11 éves koromtól itt nevelkedtem. Többet adott nekem ez a klub, mint pusztán futball, nagyon sok barátom van itt. Sajnos most a vége elég lehangolóra sikerült, de összességében pozitív élmény volt az MTK-ban játszani" - mondta az MTK-tól távozó Vancsa Zalán, akinek játékjogát a Manchester City szerezte meg.

Dzsudzsák Balázs talán csak a bemelegítésig lehetett igazán elégedett fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Nem volt ilyen elgédett a DVSC csapatkapitánya, a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs. Bár a Loki a ZTE várdai vereségével a hetedik helyen zárt, a rutinos középpályás meglehetősen kritikusan fogalmazott.

csak kivártunk, aztán kaptuk a gólokat. Ráadásul megint rögzített helyzetekből. Egész idényben nagyon hullámzó volt a játékunk, nem tudtunk ezen változtatni. A mai meccs tökéletesen példázta az egész szezont. Szerencsére azokban a szituációkban erősek voltunk, amikor be kellett biztosítani az élvonalbeli tagságunkat. De a következő idény biztos, hogy nagyon nehéz lesz.