Drasztikus változást hoz a hétvége az időjárásban

illusztráció  időjárás napsütés, eső, felhő, Young,Woman,Tourist,Enjoying,Great,Citysacape,View,Traveling,In,Budapest capital,woman,city,young,back,enjoy,tourism,skyline,aerial,hunga
A szikrázó napsütés csak péntekre lesz jellemző
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Péntek
A többórás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is képződnek, de zápor, zivatar esetleg az északnyugati tájakon fordulhat elő. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet délután. A délnyugati szél néha megélénkül.

Szombat
Északnyugat felől hidegfront érkezik, ezért már a reggeli óráktól szórványosan várhatók záporok, zivatarok. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néha - és főleg zivatarok környezetében - viharossá fokozódik. Még nem érződik a lehűlés: 25-32 fok lesz.

Vasárnap
A sok napsütés mellett gomolyfelhők lesznek az égen, északkeleten egy-egy zápor előfordulhat. 24 fok körüli frissebb idő lesz. Az északnyugati szél még gyakran lesz erős.

Hétfő
Napos, gomolyfelhős, kellemes időre van kilátás. Reggel 10, délután 25°C körül valószínű a hőmérséklet.

Kedd
Erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki eső, zápor, néhol zivatar is. A DK-i, majd az ÉK-i szelet erős lökések kísérik. 17-25 fok közé esik vissza a hőmérséklet.