Megtalálták a Dunába fulladt kislány holttestét

vízirendőr
Vágólapra másolva!
Szerdán egy 16 éves kislány 7 éves húgával, és 14 éves barátjukkal ment be a Dunába fürdőzni Visegrádnál. A két lányt elsodorta a folyó. A kisebbiket a fiúnak sikerült kimentenie, az idősebbet viszont nem. Ma, Újpestnél találták meg a holttestét.
Vágólapra másolva!

Kajakozók jelentették be a rendőrségen péntek délelőtt 10 óra körül, hogy holttestet láttak a vízben. Mint kiderült, egy gyerek földi maradványai kerültek elő a Duna fővárosi szakaszán, az Újpesti vasúti híd közelében.

Az azonosítás után kiderült, hogy annak a 16 éves lánynak a holttestéről van szó, aki még szerdán, Visegrádnál tűnt el a Dunában.

Mivel bűncselekmény gyanúja nem merült fel, közigazgatási eljárás indult az ügyben.

illusztráció Forrás: Police

Ahogyan azt korábban megírtuk, a szülők nem tudtak róla, hogy a gyerekek lementek a Dunához. A 16 éves kislány, 7 éves húga és 14 éves barátjuk a visegrádi kompkikötőnél ment be a vízbe.

Ott a két lány hirtelen elmerült a vízben. A fiatalabbat még ki tudta menteni a kisfiú, az idősebbet viszont már nem.

Szemtanúk szerint a gyerek még

a parton összeomlott.

Édesanyja pedig azt mondta, hogy aznap hajnali háromig zokogott.

A két család tagjai közeli barátok voltak. A gyerekek is sülve-főve együtt csatangoltak, ugyanis mind a két család együtt érkezett pár hónapja Kárpátaljáról, ahonnan a háború borzalmai elől menekültek el. Most Visegrádon élnek albérletben, mind a két szülőpár egy helyi hotel dolgozója.