Drámai hírek jöttek az ukrán hadseregről, közel lehet az összeomlás

háború, ukrán válság 2022, ukrajna, orosz-ukrán, orosz, konfliktus,
Mikolajiv, 2022. augusztus 9. A Szentjánosbogár nevű ukrán felderítő egység katonái kisteherautóval utaznak állásukba a dél-ukrajnai Mikolajivi területen húzódó orosz frontnál 2022. augusztus 8-án. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium bejelentése szerint a Szoledar településnél harcoló ukrán gépesített egység több mint kétharmada dezertált - számolt be róla a Lenta.
Vágólapra másolva!

A beszámoló szerint az ukrán katonák tömeges dezertálása az általuk elszenvedett jelentős veszteségekre vezethető vissza, arról viszont egyelőre nincsenek információk, hogy a dezertőrök milyen irányba menekültek.

A súlyos veszteségek és a lőszerhiány miatt sok ukrán dezertál Forrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Az orosz védelmi minisztérium azt is közölte, hogy a lőszerhiány és a súlyos veszteségek miatt az ukrán 66. gépesített hadosztály legalább fele elhagyta védelmi állását Donyeckben, vagyis elmondható, hogy egyre rosszabb a helyzet az ukrán hadseregben.

Korábban már voltak hasonló jelentések, akkor a 128. hegyi felderítőcsapat, illetve a 93. gépesített hadosztály katonái dezertáltak, akik Harkov és Zaporizzsja megyékben állomásoztak.

Az orosz - ukrán háborút ITT követheti élőben.