Hogyan kell igazi olasz tésztát készíteni?

Vágólapra másolva!
Minden magyar azt hiszi, hogy szereti a tésztákat, de amint ellátogatunk Olaszországba, azonnal rájövünk, hogy semmit sem tudunk a pastaról. Gianni Annoni éttermébe a Pomo D'oro-ba látogattunk el Segal Viktorral, hogy megismerkedjünk az olasz tésztákkal.
Vágólapra másolva!
Fotó: Segal Viktor

Az ismerkedésből azonnal barátság lett, a tészta és köztünk. Amit Simeoli Rosario séf tanított nekünk az olasz tésztákról az valami elképesztő. És a panettone szerelemeseinek is segítünk, például azzal, hogy hozzá se kezdjenek, mert nagyon nehéz elkészíteni.

Fotó: Segal Viktor

És ha panettone, akkor nyilván megint szóba kerül a kovász is. A tészta főzés rejtelmeitől, a raguik, sokat tanulhatunk egy olasz séftől.