Már a svéd hatóságok is elismerik, hogy aggasztóan emelkedett idén a fegyveres gyilkosságok száma

Svédország, bűnözés, migráns
Demonstrators burn tyres as protesters riot in the Rosengard neighbourhood of Malmo, Sweden, on Aug. 28, 2020. The protest was sparked by the burning of a coran by members of Danish far-right party Stram Kurs earlier in the day. The party's leader Rasmus Paludan was denied entry to Sweden for a manifestation on Friday. Photo: TT News Agency / code 50090 *** SWEDEN OUT *** (Photo by TT / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Aggasztóan emelkedett idén Svédországban a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságok száma, a rendőrség 47 ilyen esetet tart számon, és félő, hogy ez még tovább fog emelkedni, sőt akár rekordot is dönthet az év végéig. A skandináv államban a bűnözés elsősorban a migrációval, illetve a migránsok egyre emelkedő létszámával áll összefüggésben. Emiatt a szeptember eleji választási kampányban is kiemelkedő szerepe volt a bűnözés és a migráció kapcsolatának. Ezen témakörnek köszönhetően győzött a jobboldali-konzervatív tömb és lett a második legerősebb párt a bevándorlásellenes Svéd Demokraták.
Vágólapra másolva!

Anders Thornberg svéd országos rendőrfőkapitány a TT hírügynökségnek úgy fogalmazott szerdán, ha a dolgok így folytatódnak, akkor

Thornberg elmondta, hogy egyre többen tartanak maguknál lőfegyvert az utcákon, és tendenciának tűnik, hogy a fiatal elkövetők embert is ölnek ezekkel.

Az alábbi felvételen jól látható ahogy migránsok zaklatják a svéd rendőröket.

Svédországban évek óta komoly gondot jelentenek a döntő többségében migráns hátterű bűnbandák által elkövetett bűncselekmények, újra és újra előfordulnak lövöldözések és robbantások.

Időnként a konfliktusokban nem érintett svéd járókelők is áldozattá válnak.

Legutóbb kedden este két dél-svédországi város lakótelepén, Astorpban és Helsingborgban történt egy-egy nagy erejű robbanás. Astorpban egy férfi súlyosan megsebesült.

Néhány napja Stockholmban pedig eritreai migránsok verekedtek össze.

Kiemelt téma volt a migránsok által elkövetett bűncselekmények magas száma a választási kampányban

A DÖNTŐEN MIGRÁNS HÁTTERŰ BANDÁK ÁLTAL ELKÖVETETT ERŐSZAKOS BŰNCSELEKMÉNYEK VISSZASZORÍTÁSA

az egyik legfontosabb kampánytéma volt a szeptember eleji parlamenti választás előtt, amelyen a jobboldali-konzervatív tömb szerzett többséget. A jobboldali, bevándorlásellenes Svéd Demokraták kifejezett hangsúlyt fektettek a bűnözés kérdésére, és a párt történetének eddigi legjobb eredményét érte el, a szavazatok 20,5 százalékát szerezték meg. Ezzel a Svéd Demokraták – most először – a második legerősebb politikai erővé emelkedtek a svéd parlamentben.

A választást a jobboldali-konzervatív tömb nyerte meg, háromfős többséggel. A baloldali koalíció vezetője, Magdalena Andersson, eddigi szociáldemokrata miniszterelnök pedig lemondott.

A Svéd Demokratáknak van esélyük bekerülni a jobbközép Mérsékelt Párt elnöke, Ulf Kristersson által vezetett leendő kormányba, de ha ez nem is fog bekövetkezni, kívülről támogathatnak egy jobbközép-liberális koalíciót.

A jobboldali fordulat megmentheti a migrációtól és bűnözéstől fuldokló Svédországot?

Még az előzetes eredmények alapján írtunk arról a Europe Electsre hivatkozva, hogy a svédországi összlakosság körében (svédek+európai bevándorlók+harmadik világbeli migránsok) a baloldali blokkot alkotó négy párt összesen 48,8 százalékot kapott, addig

A NEM EURÓPAI HÁTTERŰ VÁLASZTÓK KÖRÉBEN 69 SZÁZALÉKOT!

A DÖNTŐEN IRAKI, SZÍR, IRÁNI ÉS SZOMÁLIAI SZÁRMAZÁSÚ, DE MÁR SVÉD ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL RENDELKEZŐ VÁLASZTÓK KÖRÉBEN A SZOCIÁLDEMOKRATÁK TORONYMAGASAN, 38 SZÁZALÉKKAL VEZETNEK, A MÁSODIK HELYEN PEDIG A NATO-ELLENES RADIKÁLIS BALOLDAL (VÄNSTERPARTIET) ÁLL 18 SZÁZALÉKKAL.

A jobboldali pártszövetség az összlakosság körében 49,7 százalékot szerzett, míg a harmadik világbeliek körében csupán 29 százalékot.

HA CSAK A NEM EURÓPAI FELMENŐKKEL RENDELKEZŐK SZAVAZTAK VOLNA EZEN A VÁLASZTÁSON, AKKOR A BALOLDALI SZÖVETSÉG A 349 PARLAMENTI MANDÁTUMBÓL 259-ET SZERZETT VOLNA MEG.

Svédország egy erőszakos bűncselekményhullám közepén van, amelynek nagy részét a bevándorlók gerjesztették.

IDÉN MÁR 47 HALÁLOS LÖVÖLDÖZÉS TÖRTÉNT – AMI MEGEGYEZIK A TAVALYI REKORDDAL –, ÉS ALIG NÉHÁNY HÉTTEL A VÁLASZTÁSOK ELŐTT EGY JÁTSZÓTÉREN LELŐTTEK EGY 5 ÉVES GYERMEKET ÉS AZ ÉDESANYJÁT.

Malmö, Rosengard negyede Forrás: TT News Agency via AFP/Tt

Az Unherd portál szerint a politikusok évtizedeken át próbálták a szőnyeg alá söpörni a bevándorlással kapcsolatos problémákat, de egyértelmű, hogy mára ez lett Svédország legfontosabb törésvonala. Ma már szinte minden más kérdésbe belevág. Egyedül a Svéd Demokraták mutattak hajlandóságot arra, hogy nyíltan beszéljenek róla – méghozzá jó ideje.

EZÉRT LETTEK ŐK MOST SVÉDORSZÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB PÁRTJA.

A Nyans nevű, döntően közel-keleti migrációs hátterűeket tömörítő párt bár nem jutott be a parlamentbe, de a harmadik legnagyobb svéd város, Malmö migránsnegyedében, Rosengarban közel 30 százalékot szerzett.

A PÁRTOT NYUGODTAN LEHET ISZLAMISTA ALAKULATNAK NEVEZNI, EGYES FORRÁSOK SZERINT TÖBB SZÁLON KÖTŐDNEK RECEP TAYYIP ERDOGAN TÖRÖK ELNÖK PÁRTJÁHOZ.

Az Unherd szerint ma Svédország már inkább hasonlít az Egyesült Államokra, ahol a demokraták kapják a legtöbb kisebbségi szavazatot, és a fehér amerikaiak többsége a republikánusokra szavaz. Ez egy veszélyes szakadék Svédország számára, mivel a bevándorló népesség rohamosan növekszik, és tavaly már kétmillió külföldön született lakos élt Svédországban, és a lakosság körülbelül egyharmadának legalább egy külföldi származású szülője van.

Malmö, Rosengard Forrás: TT News Agency via AFP/TT/Johan Nilsson

A Mandiner pedig arról írt a Bulletin svéd hírportálra hivatkozva, hogy egy általuk ismertetett felmérés szerint a külföldön születettek több mint 85 százaléka tért vissza születési országába nyaralni.

A Svédországba menekültként érkezettek körében ez az arány 79 százalék.

A felmérésből kiderült:

a külföldön születettek mindössze két százaléka tervez a jövőben visszatérni szülőföldjére,

míg 16 százalékuk válaszolt „talánnal". 76 százalék gondolja úgy, hogy maradni szándékozik. A nem európai országból Svédországba érkezők körében ez az arány 81 százalék.