Putyin minden eddiginél drámaibb üzenetet küldött a Nyugatnak

PUTYIN, Vlagyimir
Szamarkand, 2022. szeptember 16. Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozik a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozójának végén, 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a nyugati hatalmak szándékosan próbálnak káoszt teremteni világszerte, ezzel fokozva a nemzetközi feszültséget.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet védelmi minisztereinek tanácskozásán résztvevőknek küldött videoüzenetet, amelyben kifejtette, hogy

egyre magasabb egy világszintű katonai konfliktus valószínűsége, mindez pedig közvetlen következménye annak, hogy a nyugati országok megpróbálják fenntartani gazdasági, katonai és ideológiai dominanciájukat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat megpróbál minél nagyobb káoszt teremteni és ezzel fokozni a nemzetközi feszültséget. Hozzátette, hogy egyre több veszélyforrás bukkan fel, és egy jelentős geopolitikai erőeltolódás is történik közben.

"A szemünk előtt születnek meg a többpólusú világ szereplői Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában. Új fejlődési központok jönnek létre, amelyek egyre elhivatottabban védik nemzeti érdekeiket, függetlenségüket, jogaikat és saját világnézetüket" - jelentette ki.