Hihetetlen dolgokat mesél a most felfedezett történelmi térkép

erőd
A Zuniga-térkép a Chesapeake-öblöt és Tidewater Virginiát ábrázoló kézirat, amely egy olyan térkép másolata, és amelyet valószínűleg John Smith kapitány rajzolt, aki fontos szerepet játszott a jamestowni gyarmat megalapításában
Vágólapra másolva!
A Zuñiga-térkép a Chesapeake-öblöt és Tidewater Virginiát ábrázoló kézirat, amely egy olyan térkép másolata, és amelyet valószínűleg John Smith kapitány rajzolt, aki fontos szerepet játszott a jamestowni gyarmat megalapításában.
Vágólapra másolva!

A Zuñiga-térkép Don Pedro de Zúñiga angliai spanyol nagykövetről kapta a nevét, aki 1608-ban küldte el a dokumentumot III. Fülöp spanyol királynak. A térkép fontos a szülőfalvak valamint, Jamestown elhelyezkedésének és James Fort építészetének feljegyzéseinek sorában, ben, amelyet a Jamestown Rediscovery Project logójában is használnak.

– írta Zuñiga a III. Fülöpnek írt levelében, amely a British Library-ben található és amelyet a HeritageDaily online tudományos portál idéz. – Ennek ellenére igyekszem többet megtudni, és erről majd beszámolok.

A térkép közelebbi vizsgálata egy zászlónak látszó, az erőd északi bástyájából kinyúló vonást mutat, ami új ásatásokhoz vezetett a Jamestown-sziget egy eddig feltáratlan területén. A korábbi jamestowni kurátor, Bly Straube szerint a zászlót helytelenül értelmezhették, és inkább egy olyan kerítésre vagy kertre utalhat, amely az erőd lakóit támogatta.

A Zuniga-térkép a Chesapeake-öblöt és Tidewater Virginiát ábrázoló kézirat, amely egy olyan térkép másolata, és amelyet valószínűleg John Smith kapitány rajzolt, aki fontos szerepet játszott a jamestowni gyarmat megalapításában Forrás: Fort James

A Jamestown Rediscovery Project kutatói még 2019-ben talajdradaros (GPR) felmérést végeztek a zászló által jelzett területen: a felmérés feltárt egy nagy árkot, amely a régészek szerint 1608-ból származik.

A 2022-es ásatások során a szakemberek egy 1861-ből származó konföderációs vizesárkot találtak, valamint egy 1617-ből származó, téglával bélelt kutat az egykori Pocahontas erőd északi részén. Az úgynevezett Pocahontas-erőd egy polgárháborús konföderációs erőd volt, amelyet a James Fort tetejére építettek, nem sokkal azután, hogy a konföderációs csapatok 1861-ben megérkeztek a szigetre.

A tervek szerint 2023 őszén ásatásokat végeznek, hogy feltárják a kút egészét, és tovább vizsgálják a Zuñiga-térképen zászlóval jelzett területet.

John Smith 1608-ban több mint 50 házról írt Jamestownban, ám a régészek ezek közül még egyet sem tártak fel az erőd közelében.